La PAH atura un desnonament a Salt ocupant l'oficina bancària de l'afectat

El jutjat havia fixat la data d'execució hipotecària entre el 6 i el 20 de maig

La PAH ha aconseguit aturar el desnonament d'un veí de Salt ocupant l'oficina bancària de l'afectat. Es tracta d'en Demba, un jove que no treballa i que s'havia quedat al pis de la seva germana, després que aquesta retornés a Gàmbia amb el marit perquè a Catalunya no trobaven feina.

El jutjat havia fixat la data per fer-lo fora del pis entre el 6 i el 20 de maig, en el que es coneix com un desnonament obert. Aquest matí, una cinquantena de persones s'han presentat a l'oficina de Banc Sabadell per demanar que aturi el desnonament i negociï amb en Demba -que ja té assignats els poders per poder fer d'interlocutor amb el banc- la dació en pagament. El banc ha accedit i el desnonament s'ha posposat.

Aquesta era la segona vegada que en Demba havia rebut una notificació que l'avisava que el farien fora del pis. Ell hi ha viscut sempre amb la seva germana i el cunyat, que fa dos mesos van decidir tornar a Gàmbia perquè no podien pagar l'hipoteca i no trobaven feina. La parella havia comprat el pis -situat al carrer Àngel Guimerà- el 2007 per més de 200.000 euros. 

Després de setmanes de gestions, en Demba ha aconseguit els poders per poder negociar amb el banc. L'objectiu és que li concedeixin la dació en pagament i es pugui quedar al pis pagant un lloguer social, ja que tampoc té feina. 

La portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera, ha criticat que el jutjat "amb la connivència del banc" estableixin un període obert per desnonar els afectats. "Si un desnonament ja és una tortura si el fixen de manera oberta és encara pitjor", ha denunciat Afuera, ja que en el cas d'en Demba podia trobar-se que el feien fora qualsevol dia des d'aquest dimarts fins el proper 20 de maig. Per això, Afuera ha demanat que aquesta tipologia de desnonaments oberts no es continuïn fent.

Per denunciar el cas d'en Demba, una cinquantena de persones ha ocupat l'oficina de Banc Sabadell al carrer Francesc Macià amb l'objectiu d'aturar el desnonament. "No marxarem fins que ens facin cas", ha declarat Afuera. En aquesta ocasió, el banc ha accedit i ha tramitat els documents pertinents amb els jutjats per tal d'aturar el desnonament. La plataforma, document en mà, ha marxat de l'oficina després d'aconseguir el seu objectiu. L'ocupació ha estat pacífica.