La CUP de Girona ha demanat que la investigació iniciada contra ADIF i l’empresa Corsan per presumpta malversació de fons públics, suborn i falsedat documental en la construcció de la línia d’Alta Velocitat a Catalunya, s’ampliï a les obres de Girona. La CUP ha recordat que el tram 2 del projecte gironí es va dur a terme durant el mateix període que a Barcelona i per part de la mateixa empresa, per la qual cosa la formació considera justificat que s’investigui igual que s’està fent en el cas de les obres de la Sagrera. Els treballs, realitzats entre el 2008 i el 2009, van ser adjudicats per part d’ADIF a Corsan per valor de 19.031.297,29€.
La formació també ha destacat que entre els detinguts hi ha alguns dels màxims responsables de les obres de la línia a Girona, com el gerent d'infraestructures de la línia d'alta velocitat (LAV) Madrid-Barcelona-frontera francesa, Jaime García-Germán López- Belmonte, o el delegat de l’empresa Corsan a Barcelona, Marino Vivas, en el cas del tram 2 del projecte gironí. Aquesta part de la construcció de la línia a Girona és la corresponent al tram soterrat de 0,57 km entre el carrer Joan Torró i la rotonda de Mas Gri, que incloïa la canalització del Güell.
Tota la informació i el cost final dels trams finalitzats
La CUP també ha reclamat que es faci pública tota la informació relacionada amb els trams ja finalitzats de les obres a la ciutat, per conèixer amb exactitud les possibles modificacions existents entre el preu d’adjudicació i el cost final de les obres i altres detalls de l’execució del projecte.
El portaveu gironí de la formació, Jordi Navarro, ha destacat que “és necessària la màxima transparència per garantir que no hi ha hagut mala praxi, especialment després del desgast i els perjudicis que han causat aquestes obres a la ciutat i en concret al barri de Sant Narcís”. La CUP també demanarà a l’Ajuntament de Girona una reunió extraordinària de la comissió de seguiment de les obres per tractar aquesta qüestió.