Cop policial contra lladres d'assalts violents al Baix Empordà

S'han portat a terme més d'una desena de detencions

Cop policial contra els lladres d'assalts violents al Baix Empordà. Els Mossos d'Esquadra han fet més d'una desena de detinguts en un operatiu que ha començat aquesta passada matinada i on hi prenen part tant diverses unitats de la Brigada Mòbil (brimo) com agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC). Durant el matí, els mossos han fet entrades i registres en diversos domicilis de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), entre els quals hi ha pisos del grup conegut com a Sot dels Canyers.

El cas es troba sota secret de sumari i no es descarta que en les properes hores hi hagi més detinguts. Els investigadors atribueixen al grup diversos assalts comesos en els darrers mesos al territori.

L'operatiu policial culmina una llarga investigació dels Mossos d'Esquadra contra un grup de lladres violents a qui es relaciona amb diversos assalts comesos a la zona del Baix Empordà. Els agents feia mesos que anaven seguint la petja als sospitosos, i aquesta nit els han pogut atrapar.

A l'operació hi han pres part diverses unitats de la Brimo (vingudes directament des de Barcelona), agents de l'àrea d'investigació de la Regió Policial de Girona i patrulles de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols. En total, a hores d'ara, ja hi ha més d'una desena de detinguts, i no es descarta que aquest número vagi pujant en les properes hores.

En paral·lel a les detencions, els mossos també han fet entrades i registres de forma simultània en diferents domicilis. Entre aquests hi ha dos habitatges situats al grup conegut com a Sot dels Canyers, situat al carrer Pontevedra de Sant Feliu de Guíxols.

Aquí, els mossos hi han arribat passades les onze del matí. Fins a sis furgones de la Brimo, que transportaven cap a una trentena d'agents de la unitat, han tallat el carrer. Un dels escorcolls, el d'un pis situat a l'escala 15 del grup d'habitatges, s'ha fet en presència d'un dels detinguts (que es tapava el rostre amb una jaqueta mentre els agents el conduïen).

En tots aquests registres, els mossos busquen proves que relacionin directament el grup amb diversos assalts violents comesos al territori.(objectes robats o armes). El cas, que instrueix un jutjat de Sant Feliu de Guíxols, es troba sota secret de sumari.

Més de 50 assalts violents

La lluita contra els assalts violents s'ha convertit en una de les prioritats dels Mossos d'Esquadra a les comarques gironines. L'any passat, a la demarcació hi va haver 45 robatoris d'aquest tipus i aquest 2014, només durant el primer trimestre, ja se n'han registrat cinc més.

Els assalts violents són un dels delictes que genera més alarma social. Els lladres no dubten a emprar la violència contra les víctimes per aconseguir allò que volen. Entren a les cases generalment de nit, aprofitant que les persones es troben a dins, les emmordassen, les colpegen i les amenacen per aconseguir saber on és la caixa forta i on guarden els objectes de valor.

Al Baix Empordà, la zona compresa entre Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, esquitxada d'urbanitzacions, ha viscut un autèntic degoteig d'assalts violents durant els darrers dos anys. De fet, Platja d'Aro instal·larà ara dinou càmeres de videovigilància a les entrades del municipi i en diverses urbanitzacions per combatre'ls.