Jutgen el cangur acusat d'abusar sexualment d'un nen de 4 anys a Empuriabrava

El processat atribueix la denúncia a una venjança

El cas que aquest dilluns ha arribat a judici es remunta al maig del 2008 quan el processat, José Ricardo A.L., va començar a fer de cangur del nen d'uns amics en un habitatge de la marina d'Empuriabrava. Segons la fiscal, l'acusat es va traslladar a viure a la casa i, a canvi, s'ocupava del nen quan la mare i el seu company treballaven.

Va ser aleshores quan, segons va denunciar la família del menor, l'acusat va començar a abusar sexualment del nen aprofitant les absències de la parella. En el judici, l'acusat ho ha negat tot i ha assegurat que la família l'ha denunciat perquè ell es va negar a donar-los 3.000 euros que li exigien.

El nen ha declarat a porta tancada. L'acusació pública sosté que l'acusat obligava el menor a fer-li fel·lacions i, per evitar que s'hi negués, l'amenaçava amb dir-li que sinó ho explicaria tot al seu padrastre. Segons apunta la fiscal, cada vegada que el processat li deia això, el menut sentia "un gran temor", perquè el company de la seva mare "acostumava a ser molt sever amb ell". La fiscal assegura que el processat va portar a terme aquestes pràctiques diverses vegades durant aquell mes. A més de forçar el menor a fer-li fel·lacions, algunes vegades també li tocava les natges.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el brasiler a principis d'agost d'aquell mateix any. L'home va passar gairebé quatre mesos en presó provisional.

La fiscal atribueix a José Ricardo A.L. un delicte continuat d'agressió sexual. El ministeri públic demana que es condemni el processat a una pena de 14 anys i mig de presó. A més, també sol·licita que l'acusat no es pugui acostar a menys de 300 metres del menor, ni comunicar-s'hi de cap manera, durant un termini de vint anys. En matèria de responsabilitat civil, demana que el brasiler indemnitzi el nen amb 3.000 euros per danys morals.

La defensa, en canvi, sosté que la denúncia va ser per revenja i que l'acusat no va cometre cap delicte. Per això, la seva lletrada, Mònica Terradellas, demana que l'absolguin. El cas ha quedat vist per a sentència.