El festival Clownia duplica durant dos dies la població de Sant Joan de les Abadesses

El cantant de Txarango Alguer Miquel, assegura que ha estat "la millor versió del que imaginaven"

"Ha estat la millor versió del que nosaltres imaginàvem", ha explicat el cantant de Txarango, Alguer Miquel. Divendres i dissabte, el grup ripollès ha convertit Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) en Clownia, un lloc ple d'espectacles al carrer, pallassos, circ i concerts. D'aquesta manera, Txarango ha presentat el seu segon disc 'Som riu', publicat el 18 de març, i ha donat el tret de sortida a la gira.

"L'any passat vam voltar molt per fora de Catalunya, ara ens fa molta il·lusió estar a casa i tocar pel nostre públic", ha explicat Miquel. Això no impedeix, però, que Txarango es fixi igualment reptes i ja tenen en agenda un concert al Central Park de Nova York. "Sempre hem funcionat per reptes, quan havíem de presentar el nou disc ens vam asseure i la idea més boja, la d'organitzar un festival al Ripollès, va ser la que més ens va agradar", ha detallat el cantant del grup.

Txarango, després de recollir un gran èxit amb el primer treball, ha escollit el Ripollès com a escenari per presentar el nou àlbum. "Sempre havíem fet les grans presentacions a Barcelona, teníem ganes de fer venir la gent fins al Ripollès, la nostra terra, i poder agrair alhora el suport que sempre ens han donat des d'aquí a tots nivells", explica Alguer Miquel. De fet, ell és de Sant Joan de les Abadesses i ha assegurat que està "al·lucinat" en veure la resposta del poble i com s'ha implicat en Clownia.

Durant aquests dos dies, i repartits en tres escenaris diferents, hi ha hagut espectacles de circ amb, per exemple, Pallassos sense fronteres i també concerts "d'amics" com Cesk Freixas, la Troba Kung-Fú o Els Catarres. El plat fort ha estat el concert de Txarango, de dissabte a la nit, que ha tancat el Clownia. "Ha estat impressionant, la gent se sabia ja les cançons de dalt a baix, i això que fa poc temps que ha sortit", ha detallat el cantant.

Clownia s'ha convertit en un esdeveniment a Sant Joan de les Abadesses i també ha tingut repercussió a nivell econòmic, perquè els hotels de la població i els voltants estaven pràcticament plens les dues nits. A la zona d'acampada habilitada, hi han passat la nit unes 2.000 persones.

Aquest èxit, segons Txarango, s'ha de pair primer i analitzar després. Per això, encara no s'atreveixen a dir si li donaran continuïtat en una segona edició o si, per contra, Clownia acabarà aquí. "Hem de veure si tenim l'empenta i l'energia per fer que una cosa així funcioni més anys o si ens quedem amb el bon regust d'aquest any", ha conclòs Alguer Miquel.