La Generalitat estudia demanar la retirada de l'anunci de Desigual

El qualifica d'"irresponsable"

El Govern ha qualificat "d'irresponsable" l'anunci publicitari de Desigual que s'emet aquests dies amb motiu del Dia de la Mare i es planteja demanar-ne la retirada. "Hem d'estudiar si es demana la retirada, dilluns ho discutirem.

De fet, ja s'ha fet en d'altres ocasions amb espots publicitaris que emetien missatges que es consideraven negatius per a les dones o la infància", ha assenyalat la consellera Neus Munté a Catalunya Ràdio. En l'espot de la marca de roba barcelonina es veu com una noia punxa uns preservatius amb la intenció de quedar-se embarassada un cop comprovat -davant un mirall i amb un coixí- que un vestit de Desigual li quedaria bé si estigués en estat. El lema és 'Tu decideixes'.

"Jo hi veig una clara frivolització de la prevenció i la seguretat pel que fa a les malalties de transmissió sexual, especialment el virus del VIH", ha insistit Munté, que ha lamentat que una marca com Desigual transmeti aquest tipus de valors entre el jovent. "Per cridar l'atenció i obtenir més vendes que busquin un altre tema. Prevenció i seguretat, massa seriós", va piular aquest dissabte al seu compte de Twitter la mateixa consellera de Benestar Social i Família. Per la seva banda, Desigual segueix sense pronunciar-se sobre la polèmica a les xarxes socials.