El grup Font Agudes preveu créixer un 15% aquest any

La companyia, amb seu central a Arbúcies, ven més de 282 milions de litres d'aigua a Mercadona

Font Agudes ha tancat el 2013 amb una facturació de 33 MEUR, la qual cosa representa un increment del 4,5% respecte l'exercici anterior. Segons indica el grup en un comunicat, aquesta xifra es recolza sobretot en "el creixement continuat" que han registrat les vendes d'aigua embotellada a la cadena de supermercats Mercadona, del qual Font Agudes n'és interproveïdora des del 2005.

L'any passat, el grup gironí va envasar 282,5 milions de litres d'aigua que, sota el paraigües de les seves quatre marques, es van vendre als lineals de Mercadona.

L'empresa, a més, ja ha començat a fer números per a aquest any. I de fet, preveu que l'increment de negoci agafi embranzida, tancant el 2014 amb un creixement del 15% i arribant a facturar 38 MEUR.

Font Agudes basa el seu model de gestió en el concepte que ha batejat com a 'deus de proximitat'. Les fonts de les quals extreu l'aigua es troben molt a prop dels centres logístics de Mercadona (a qui Font Agudes ven la pràctica totalitat de la producció). Això incideix de ple en el preu del transport, que es redueix de manera significativa. A més, d'ençà que va signar el contracte d'interproveïdora amb la cadena valenciana, el grup Font Agudes ha fet inversions per valor de més de 20 MEUR a les seves plantes.

Quatre plantes i 162 treballadors

La companyia gironina té actualment quatre plantes d'embotellament, que en total sumen més de 20.600 metres quadrats d'instal·lacions i on hi treballen 162 persones. Des d'aquestes plantes, el grup Font Agudes gestiona els recursos de les deus Font Agudes (situada a Arbúcies), de la d'Aguadoy (Toledo), de les de Font S'Aritja (Mallorca) i de la de Virgen del Camino (Lleó).

El grup distribueix la totalitat de les seves referències sota quatre marques, cadascuna de les quals rep el nom de la deu d'on s'ha extret l'aigua. Actualment, el grup Font Agudes té una quota de mercat del 10% de tota l'aigua que s'embotella a l'estat espanyol (el 2010, aquest percentatge se situava en el 6%).