A presó tots els membres d'una banda que assaltava ancians

Assetjaven les víctimes en portals i ascensors per robar-los joies i diners

El jutge ha enviat a presó tots els membres d'una banda que assaltava ancians en portals i ascensors per robar-los joies i diners. El grup actuava sobretot a Barcelona, però també va agredir una anciana d'Olot després de seguir-la fins a l'ascensor del bloc i aprofitar aquell moment per agafar-li tot allò de valor que duia al damunt. Els mossos ja van aconseguir decapitar el grup l'estiu de l'any passat amb la detenció de dos dels seus membres. Ara han pogut atrapar el tercer lladre que faltava.

Tots els integrants de la banda són romanesos i tenen entre 22 i 30 anys. Les dues primeres detencions es van fer a l'agost i l'última, a finals d'aquest mes d'abril. Els tres lladres ja són tots entre reixes. L'estiu de l'any passat, un degoteig d'assalts a ancians va posar els Mossos d'Esquadra en alerta. Els lladres actuaven sobretot a Barcelona, als barris d'Horta-Guinardó i Sant Martí, i sempre ho feien de la mateixa manera. Escollien persones d'edat avançada, les seguien discretament fins a casa seva i, quan entraven al portal, les abordaven i els hi prenien tot allò que duien al damunt (bàsicament, joies i diners).

Tot i que els lladres actuaven a Barcelona, també van fer una incursió a Olot. Va ser el 20 de juny de l'any passat. Aquell dia, dos dels membres de la banda van assaltar una anciana de 80 anys. La dona va entrar al vestíbul de casa seva i, just després d'entrar a l'ascensor, els dos lladres la van abordar.

Aprofitant que es trobaven sols, i que la dona no es podia defensar, els dos nois li van prendre totes les joies que portava al damunt. Després de rebre la denúncia, els mossos d'Olot van obrir una investigació, que els ha permès lligar caps i concloure que els lladres eren els mateixos que actuaven a Barcelona.

L'agost de l'any passat, els mossos ja van aconseguir decapitar el grup. En concret, van detenir dos dels joves pels delictes de robatori amb violència i lesions. I és que, la majoria de vegades, els lladres no dubtaven a donar cops i empentes als ancians per aconseguir tot allò de valor que duien al damunt. D'ençà d'aleshores, aquests dos joves ja es troben empresonats.

Tot i això, un dels integrants de la banda va aconseguir fugir. I ara, després de vuit mesos, els mossos l'han aconseguit emmanillar. Es tracta d'un jove de 22 anys a qui els agents van atrapar a Barcelona a finals d'aquest mes d'abril. Després de passar davant del jutge, el noi ja ha ingressat a presó.