S'inicia el període de preu tarifat a la zona blava de Roses

L'estacionament tarifat es va iniciar ahir, 1 de maig

Des d'ahir, 1 de maig, l'Ajuntament de Roses (Alt Empordà) inicia el servei d'estacionament amb control horari a les tres zones blaves existents a la població (Av. de Rhode, Avinguda Jaume I- Mare de Déu de Montserrat- plaça Frederic Rahola, i aparcament del Mercat Municipal). L'estacionament tarifat, que s'extendrà fins al 30 de setembre, manté el mateix preu dels anys anteriors (1 €/hora), i adapta alguns canvis horaris en funció de les zones i necessitats detectades.

El nombre de places compreses en les tres àrees delimitades com a zona blava a Roses sumen un total de 284, situades on es concentra el comerç i oficines de gestió del municipi. Amb elles, el consistori vol facilitar l'aparcament als ciutadans que necessiten estacionar el seu vehicle per un temps determinat (realitzar una gestió, fer la compra...).

Concretament, els espais delimitats com a zona blava són l'avinguda de Rhode, en el seu tram comprés entre el carrer Lluís Companys i l'avinguda Jaume I (zona 1). La zona 2 està formada per l'avinguda de Jaume I, l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (entre Jaume I i plaça Llevant), i la plaça Frederic Rahola. Per últim, la zona 3 correspon a l'aparcament del Mercat Municipal.

La principal novetat respecte a la passada temporada 2013, la representa la modificació dels horaris d'estacionament tarifat. Així, la zona 2 passa a ser gratuïta els migdies de dilluns a dissabte, entre les 13.30 i les 16 h, mentre que els diumenges i festius és d'estacionament lliure durant tot el dia. La zona 3, per la seva banda, també incorpora aquesta gratuïtat als migdies de 13.30 a 16 h, en aquest cas de dilluns a diumenge. La zona 1 manté l'horari habitual, és a dir, de dilluns a diumenge de 10 a 20 h.

Els canvis introduïts responen a l'anàlisi fet durant el funcionament del servei de l'any passat, i s'incorporen per tal d'habilitar-lo i fer-lo més útil d'acord a les necessitats detectades i a les característiques de cada zona.

La implantació de la zona blava a Roses vol facilitar l’estacionament i rotació de vehicles al municipi per tal d’afavorir les activitats comercial i de la restauració en èpoques de forta afluència turística i evitar així que el problema de l’estacionament tingui un efecte negatiu en l’activitat comercial rosinca.