El mag 'Pop' serà el cap de cartell de la Fira de Màgia al Carrer de Torroella

La Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí, FIMAG, arriba a la seva tercera edició carregada d'espectacles i novetats i amb un dels mags del moment com a cap de cartell: el popular i televisiu Antonio Díaz, el mag 'Pop', Premi Nacional de Màgia l'any 2008. La nova estrella de Discovery Max presentarà en primícia a les comarques gironines el seu nou espectacle titulat 'La gran ilusión', guardonat amb el Premi al Millor Espectacle de Gran Format 2014 a la Fira de Teatre FETEN per a nens i nenes de Gijón.' La gran ilusión' arribarà a Fimag després d'haver obtingut un gran èxit de públic als teatres Borràs i Coliseum de Barcelona, on ja s'ha hagut de prorrogar dues vegades. A Fimag'14 s'han programat dues sessions d'aquest nou espectacle, en el qual el 'mago Pop' substitueix els conills i els coloms per smartphones i tablets i combina la màgia de prop amb les grans il·lusions

A banda de l'actuació del mag 'Pop', un altre dels plats forts del certamen serà la Gala Internacional que el 7 de juny aplegarà a l'Espai Ter sis reconeguts artistes distingits amb premis nacionals i internacionals com són Eduardo Galeano, Sébastien Dethise, Raul Black, Xavier Tapias i Karlus.

Altres propostes

En la programació d'aquest any, els visitants trobaran propostes ja consolidades, com el cinema (El gran Houdini), la Màgia Solidària, la Màgia Itinerant o el Mercat Màgic, però també algunes novetats destacades, com ara la Màgia als Palaus o el Màgic Bar. La primera és una oportunitat única per gaudir de la màgia al pati de la casa Galibern, de la Fundació Mascort, i també al palau Solterra, dos espais emblemàtics de Torroella. La segona, portarà la màgia a l'interior dels bars i restaurants a partir de les 9 de la nit i permetrà gaudir de la màgia de ben a prop mentre es reposen forces sopant o prenent un aperitiu. Els que prefereixin entaular-se i gaudir d'un autèntic sopar-espectacle, poden reservar taula per al Magic, Food and Drinks que se celebrarà al Restaurant Entreplat's i que estarà amenitzat per Carles Mag i el Mag Xavi (divendres 6 de juny, a les 21.30 h., preu 35 euros).

La Màgia als Aparadors, que l'any passat va ser molt testimonial, serà present aquest any a cinc botigues de la vila on els millors alumnes de l'Escola de Màgia de Barcelona donaran el millor de si mateixos en diversos passis al matí i a la tarda. També es repeteix un any més la proposta de visites guiades, però amb una novetat incorporada: els trucs de màgia. La proposta, titulada La Torroella històrica... amb la Màgia del Mag Robin, és apte per a tota la família i permetrà descobrir edificis amb llegendes i històries de nobles personatges.

L'èxit que l'any passat va tenir la iniciativa de Màgia Solidària, impulsada pel director artístic de FIMAG, David Agell (David el Mag), ha portat els organitzadors a repetir l'experiència. Aquest any 500 persones discapacitades de diferents entitats de les comarques gironines ompliran la plaça de la Vila de Torroella per assistir a un espectacle especialment dissenyat perquè en gaudeixin tots junts d'una matinal inoblidable. Una altra de les activitats que repeteix és la Gala dels mags joves, en la qual participen els guanyadors d'una selecció prèvia feta entre totes les propostes que es presentaran a l'organització de FIMAG 2014.