Alliberada una romanesa de 19 anys que obligaven a prostituir-se

Uns proxenetes la van "comprar" per 1.500 euros i explotar-la sexualment

La Policia Nacional ha alliberat a Figueres una jove romanesa de 19 anys a la que obligaven a prostituir-se en un local dels Hostalets de Llers, a l'Alt Empordà.

L'operació policial va començar després que l'ambaixada de Romania a l'Estat alertés que un ciutadà d'aquesta nacionalitat estava explotant una compatriota seva a l'Alt Empordà. Les investigacions van poder determinar el ferri control que exercien sobre la jove, que era traslladada diàriament pels arrestats al club situat a Hostalets de Llers.

Mesos més tard, va ser "venuda" per 1.500 euros als ara detinguts, que exercien sobre ella contínues vexacions i agressions sexuals, i obligaven a què es prostituís les 24 hores del dia, tant en el club com en el propi domicili.

Un cop alliberada la jove va explicar que va ser captada quan encara era menor d'edat i va exercir primer la prostitució en locals d'Itàlia i després va ser traslladada a les comarques gironines, on els seus captors li exigien un deute de 500 euros, motiu pel qual es quedaven amb la seva recaptació.

Després de passar a disposició judicial, pels presumptes delictes de prostitució coactiva i agressió sexual, l'home va ingressar a al presó mentre que la dona va quedar en llibertat amb càrrecs. Encara, però, queden pendents de detenció dos homes i una dona, que es troben a Romania.