Un detingut a la Jonquera per tràfic il·lícit de vehicles

Es tracta d'un noi de 24 anys i nacionalitat polonesa

Agents de la policia espanyola de la comissaria de la Jonquera (Alt Empordà) han detingut un noi de 24 anys i nacionalitat polonesa que conduïa un cotxe tot terreny amb la documentació i les matrícules falses. Se l'acusa d'un presumpte delicte per tràfic il·lícit de vehicles. També tenia una prohibició de sortida de l'estat espanyol per robatori i falsificació de documents.

Durant la inspecció del vehicle, els agents van descobrir que s'havia manipulat el número de bastidor per fer-lo coincidir amb la matrícula. Les matrícules i la documentació eren d'un altre vehicle de la mateixa marca, model i color, que havia estat robat al País Valencià. La investigació va començar quan els agents de la policia espanyola van aturar el conductor i van procedir a la seva identificació.

En veure que tenia una prohibició de sortida de l'estat espanyol per robatori i falsificació de documents, van procedir a inspeccionar el vehicle. Va ser en aquest moment en què la policia va descobrir tres documentacions completes referents a vehicles de la mateixa marca, color i model del tot terreny que conduïa. El noi també portava documentació de transferència de titularitat de vehicles en blanc, que havien estat segellats per la Comandància Provincial de Trànsit de València.

Durant la inspecció, la policia va constatar que tot i que el conductor duia la documentació del vehicle, aquest figurava com a robat a l'arxiu policial. Seguidament, van veure com el número de bastidor havia estat manipulat perquè coincidís amb les matrícules falses, que s'havien reproduït copiant les dades de la documentació sostreta. El vehicle havia estat robat al País Valencià i s'havia de revendre a Polònia, d'on era el detingut. Les tres documentacions intervingudes d'altres vehicles similars també havien estat sostretes.

El detingut va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, que en va decretar la seva llibertat provisional sense fiança.