Josep Pastells guanya el 26è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

El periodista gironí Josep Pastells rebrà els 5.000 euros

El periodista i escriptor de Girona Josep Pastells és el guanyador de la 26a edició del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb l'obra 'La síndrome de Pèlach Canyes', una sàtira sobre la degradació del món laboral a partir de l'experiència d'un periodista obligat a treballar per un empresari sense escrúpols.

El director dels serveis territorials de Cultura a Lleida i president del jurat, Josep Borrell, ha destacat que es tracta d'una novel·la "fresca, àgil i ben escrita que també fa una reflexió sobre el paper del periodisme quan s'ha de vendre als interessos dels poderosos". El guardó que lliura l'Ajuntament de Mollerussa, al qual optaven enguany 43 originals, està dotat amb 5.000 euros.

El guanyador dels 5.000 euros ha publicat fins ara deu llibres de narrativa i ha obtingut el Premi Marian Vayreda amb 'Vida i Miracles d'Odell Kraus', el Just Manuel Casero amb 'Pell de cilici' i el Vall d'Albaida de literatura eròtica amb 'Vides lascives'. Josep Pastells col·labora actualment amb mitjans de comunicació com el diari Ara, la 'Revista de Girona' i el setmanari 'Sermos Galiza' així com també a les revistes 'Girones' i 'GironaCultura'. 


Altrament, el jurat  ha decidit enguany lliurar l'accèssit dotat amb 1.000 euros a Susagna Aluja (1972), filla de Belianes (Urgell) tot i que resident a Barcelona, per l'obra 'Tres guineus', una novel·la dramàtica ambientada al món rural, "una història de persones que viuen en un ambient que no els hi pertoca", segons ha dit Borrell, que també ha destacat que "els personatges estan molt ben perfilats".     

A banda del president Josep Borrell i Figuera, el jurat ha estat format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, Diana Solé. Cal recordar que a més del premi en metàl·lic, l'obra guanyadora d'aquest certamen de novel·la breu serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors. 

El veredicte s'ha donat a conèixer aquest vespre en un acte literari que se celebra a la Sala de Ball del Teatre L'Amistat, conduit per l'actriu Mercè Arànega. En el transcurs de la vetllada, la companyia Teatre de Butxaca estrenarà l'obra breu 'Un vol de coloms', de Manuel Molins, que comptarà amb l'acompanyament musical del pianista i compositor, David Pradas.