ICV demana la gratuïtat de l’AP-7 en el tram entre Figueres Nord i Sud

La moció també proposa que s’estudiï fer un accés Figueres centre que enllaci l'autopista amb la N-260

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Entesa de Figueres ha presentat avui una moció que portarà al proper ple, del mes de maig, en què demana a l’ajuntament que reclami al Ministeri de Foment la gratuïtat de l’autopista de peatge AP7 entre els trams Nord i Sud de Figueres, un cop posada en servei la sortida nord, el passat 16 d’abril.

Per a ICV de Figueres, l’obertura de l’accés nord de l’AP7 en ambdós sentits era una reclamació històrica, “volem que aquest tram d'autopista sigui útil per a la ciutat i això només serà possible quan sigui gratuït entre els trams nord i sud, tal com passa a Girona” indica Monfort. A més, afegeix, “calen solucions factibles per a la mobilitat de Figueres, i la gratuïtat d'aquest tram és necessaria i de justícia”.

Monfort assegura que des d’Iniciativa es treballa per aconseguir la gratuïtat de l’AP7 com la fórmula més viable per evitar el desdoblament de la N-II al nord de les comarques gironines. Des de Figueres però, no es vol esperar que es desencalli el pla de rondes –basat en un hipotètic creixement urbà- ni que es desdobli la N-II, que passa per un hipotètic acord amb l’Estat.

En aquest sentit, assenyala Monfort, “hem d’aprofitar, com va fer Girona, per tenir una ronda a ponent: reduiria el trànsit que avui circula pel cinturó de Ronda –a llevant- i evitaria molts dels problemes de mobilitat de la capital altempordanesa. També proposem que es valori l’opció de fer un accés Figueres centre, que enllaci amb la N-260, i acabarem de resoldre el trànsit de vehicles que vénen de l’interior i van cap a França i que encara passen pel centre de Figueres”.