Presó pel lladre que robava cotxes a Figueres trencant-ne el vidre amb una pedra

El detingut és un vell conegut de la policia i ja l'havien atrapat en set ocasions

El jutge ha enviat a presó un home de 40 anys que es dedicava a robar a l'interior de cotxes aparcats a Figueres trencant-ne el vidre amb una pedra. L'home és un vell conegut de la policia perquè ja acumulava set detencions per fets similars. Ara, a aquest historial s'hi sumen dos robatoris més. Durant la setmana passada, l'home va esberlar els vidres de dos vehicles -un cotxe i una furgoneta- per endur-se'n trepants percutors que els amos havien deixat a dins.

L'home va cometre els dos robatoris amb només tres dies de diferència. I el segon va passar poc després que un jutge l'hagués deixat en llibertat amb càrrecs. El segon cop que el van atrapar, però, el jutjat el va enviar de dret a la presó. La primera de les detencions va tenir lloc dijous de la setmana passada. Cap a les nou del matí, el lladre -un home de 40 anys veí de Figueres- va trencar el vidre d'un cotxe que es trobava aparcat en ple carrer. L'home va llançar una pedra i, després d'esberlar-ne el vidre, va arreplegar un maletí que hi havia a dins del cotxe.

Després de rebre la trucada d'alerta de diversos testimonis, que també els van donar una descripció del lladre, una patrulla va anar fins a lloc i va poder-lo atrapar al cap de poca estona. L'home caminava pel carrer Port de la Selva carretejant el maletí robat, a l'interior del qual hi havia un trepant percutor.

Els agents van emmanillar-lo per un delicte de robatori amb força. El detingut va passar dijous mateix a disposició judicial i, després de declarar, va quedar en llibertat amb càrrecs. Això, però, no el va privar de tornar a actuar tres dies després.

Cap a quarts d'onze del matí de diumenge, els Mossos d'Esquadra de Figueres van rebre una trucada al telèfon d'emergències que els alertava d'un robatori. L'home que hi havia a l'altre costat de línia havia sentit un soroll de trencadissa de vidres en un carrer de Figueres on hi havia diversos vehicles aparcats.

Quan els mossos van arribar a lloc, van veure com una furgoneta tenia el vidre posterior trencat. El seu propietari, que havia anat a veure què passava, va explicar a la patrulla que li havien robat un maletí amb un trepant percutor.

Gràcies a la descripció donada per diversos testimonis, els mossos van poder atrapar el lladre només uns 100 metres més enllà d'on es trobava la furgoneta. L'home era el mateix que, tres dies abans, s'havia endut el mateix botí de l'altre cotxe. Es dóna la circumstància, a més, que el lladre és un vell conegut de la policia, perquè ja acumulava set antecedents per fets similars.

El detingut va passar el mateix diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. I aquest cop, el jutge el va enviar de cap a la presó.