Mascarell critica la ineficiència de l'Estat en les obres de la nova biblioteca de Girona

El conseller recorda que no es pot inaugurar sense estar acabada

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, creu que l'estat espanyol dóna "una prova d'ineficiència" quan pretén entregar la nova biblioteca pública de Girona sense urbanitzar l'entorn.

La Generalitat s'ha negat a rebre l'edifici, que està fet i pràcticament equipat, perquè el ministeri no ha concret com ni quan farà les obres del voltant de la biblioteca. Mascarell ha recordat que es tracta d'una obra esperada durant anys i assegura que el Govern no permetrà que s'inauguri a mig fer i els usuaris hagin de conviure amb sorolls de les obres que falten.

El Govern volia inaugurar la biblioteca per Sant Jordi però, segons Mascarell, per ara encara no hi ha cap termini d'obertura previst sobre la taula. Encara no hi ha cap previsió sobre quan es podrà fer el trasllat a la nova biblioteca pública de Girona, situada al carrer Emili Grahit, i encara menys hi ha data d'obertura del nou equipament. L'antiga biblioteca, que ocupava part de la planta baixa de la Casa de Cultura de la ciutat, està tancada des de finals del 2013 per tal de preparar el trasllat a la nova seu. Aleshores, l'objectiu era inaugurar la nova biblioteca per Sant Jordi.

L'espera, però, no s'ha acabat. Després de setmanes esperant que l'Estat fes l'entrega de l'obra de la nova biblioteca pública de Girona, el ministeri va oferir finalment les claus de l'edifici a la Generalitat. El problema és que, apunta el Govern, les obres estan inacabades perquè tot i que l'edifici està aixecat i pràcticament equipat, falta per urbanitzar tot l'entorn.

Segons el Govern, el ministeri només ha garantit "de paraula" que farà una primera fase d'urbanització provisional i que, més endavant, ja acabarà definitivament les obres. Per això, la Generalitat s'ha negat a fer la recepció de l'edifici perquè el voltant està encara sense arreglar i ha reclamat al ministeri que presenti el projecte d'urbanització dels accessos, concretant termini i data d'execució.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que ara per ara encara no han rebut resposta per part del ministeri. "Desitjo que la biblioteca s'obri el més aviat possible, però no vull que s'obri sense les obres acabades", ha afirmat el conseller que exposa que "només faltaria que després de tant de temps d'espera, encara tinguem gent dins la biblioteca i l'entorn a mig fer". "Això no pot ser, s'han d'acabar i s'han d'acabar bé perquè hem d'obrir amb la certesa que es podrà utilitzar sense entrebancs", ha afirmat.

Mascarell creu que l'afer de la biblioteca és una prova més de la "ineficiència" del govern de l'estat espanyol. "Això és una prova d'ineficiència, es traspassen les coses a mig fer i mig acabades", ha criticat Mascarell que conclou que el Govern no permetrà que l'Estat entregui la biblioteca sense estar "ben acabada". De moment, però, Mascarell no s'aventura a fixar cap nova data d'obertura.