Una patrulla de la Policia Local de Blanes sufoca un incendi a un pis amb un extintor

L'actuació dels agents ha permès aturar amb rapidesa l'incendi

 La ràpida intervenció d’una patrulla de la Policia Local de Blanes ha propiciat que la matinada d’avui diumenge s’hagi pogut sufocar un foc quan estava en el seu inici, apagant-lo abans que es pogués arribar a propagar. Els fets han tingut lloc a les 00’58 h, quan una patrulla de la Policia Local de Blanes que circulava per la zona del barri d’Els Pavos ha pogut comprovar que se sentia olor a cremat i ha localitzat l’origen del fum.

A partir d’aquí s’ha activat el Protocol d’Emergències i s’ha donat avís a tots els cossos relacionats mentre, paral·lelament, els agents de la patrulla que havien detectat el seu inici han acudit al lloc de l’incendi, un àtic situat en un edifici de l’Avinguda dels Pavos. Amb l’ajuda d’un extintor que duien al cotxe-patrulla, els agents han extingit el foc i han ajudat a desallotjar els dos únics ocupants que hi havia en aquell moment en el pis afectat. Es tracta d’un home i una dona, M.F.G. de 30 anys i L.A.J. de 23 anys respectivament, tots dos veïns de Blanes.

En l’atenció de l’emergència han intervingut tres patrulles de la Policia Local, Protecció Civil de Blanes, dues unitats del cos de Bombers i dues ambulàncies del SEM (Servei d’Emergències Mèdiques) en previsió que s’hagués de fer algun trasllat. Finalment, aquest darrer extrem no ha estat necessari. Tampoc ha fet falta desallotjar la resta d’inquilins de l’edifici on hi havia hagut el foc, ja que al haver-lo sufocat en el seu inici, no hi hagut en cap moment perill que es pogués propagar.

Respecte el possible origen del foc, la hipòtesi que sembla més plausible és que hagi estat a causa de dues espelmes que estaven enceses, que han cremat un equip de música que hi havia al domicili afectat. Amb tot, haurà de ser la investigació que s’ha obert en aquest cas la que determini finalment quin ha estat l’origen del foc.