Endesa instal·la dispositius de control remot a 16 centres de transformació de la Catalunya Central

La mesura també els clients del Ripollès

Endesa ha finalitzat els treballs de millora tecnològica a la xarxa de distribució elèctrica de la Catalunya Central. Concretament, la companyia ha instal·lat nous dispositius electrònics de comandament a 16 centres de transformació repartits entre les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona i el Ripollès.

La mesura consisteix en col·locar un sistema de telecomandament en aquestes instal·lacions, que funciona mitjançant equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions. La instal·lació dels nous equips suposa una millora i continuïtat del subministrament elèctric a 27.303 clients. La companyia ja té 455 centres d'aquestes característiques al territori.

Segons explica la mateixa companyia, els dispositius de telecomandament i telesenyalització "presenten múltiples avantatges i un important salt de no retorn en la gestió de la xarxa". D'una banda, eviten la necessitat de desplaçar equips d'intervenció sobre el terreny en cas d'incidències (ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs); i, de l'altra, faciliten informació detallada sobre el funcionament de la línia, fet que permet una actuació més eficient per part dels tècnics.

La instal·lació d'aquests nous elements telecomandats suposa una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric de 27.303 clients. En total, la companyia té ja 455 centres de transformació amb dispositius de telecontrol en aquestes comarques i la voluntat és anar implementant el control remot a tot arreu. Aquesta xifra suposa al voltant d'un 8% del total d'aquestes instal·lacions al territori.