Terra de Comtes i Abats del Ripollès supera les 25.000 visites el primer any

Les Oficines de Turisme s'han convertit en punts de venda dels paquets turístics

Terra de Comtes i Abats vol ser un viatge als orígens de Catalunya. Ara fa un any es va començar una nova gestió del projecte, coincidint amb l'estrena del Centre d'Interpretació del Monestir de Ripoll, que li ha donat una nova embranzida. Així ho creu l'en que l'impulsa, el Consorci del Ripollès Desenvolupament format pels Ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Gombrèn. Aquest dimarts han fet un balanç positiu d'aquest primer any i han defensat que el model encara té camí per créixer.

Les xifres d'aquest primer any parlen d'una afluència de 25.270 visites en els diferents equipaments i centres del territori, entre els quals hi ha el Castell de Mataplana, el Museu del Comte Arnau de Gombrèn o el Centre d'Interpretació dedicat a aquest personatge a Sant Joan de les Abadesses. D'aquest total de visites, 15.822 van ser lliures i 7.484, guiades mentre que 1.726 van ser amb escolars. Destaca també que es van vendre 209 àpats i es van fer 29 reserves d'allotjament, uns productes inclosos en els 7 paquets turístics que s'han posat a la venda amb la voluntat de tenir una oferta cultural i turística unificada i de qualitat.

El model busca la complicitat amb els agents turístics del territori i inclou també un canvi amb el concepte d'Oficina de Turisme que passa a vendre els tiquets i les entrades de les diferents activitats. També s'ha creat una central d'atenció i reserves per concentrar tota l'oferta. Amb aquesta nova fórmula s'ha vist com aquestes oficines de turisme han incrementat un 20% el nombre de consultes respecte el 2012, de manera que s'ha passat de les 38.843 a un total de 46.722 el 2013.

Més productes arreu del Ripollès

A banda dels set paquets turístics, com ara l'anomenat 'Ripoll, bressol de Catalunya' o 'Els grans monestirs', s'està treballant amb 13 propostes d'activitats per a les escoles. També es preveu una segona fase on s'inclouran les singularitats de la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes, amb la idea d'oferir noves línies de producte que incloguin tota la comarca i mantenint una gestió turística integral i unificada.