Endesa millora el servei a més de 210.000 clients de les comarques gironines

La companyia ha canviat les bateries dels interruptors de 94 centres de transformació

La companyia elèctrica Endesa ha millorat el servei a més de 211.000 clients de les comarques gironines, repartits entre l'Alt i el Baix Empordà, el Gironès, la Garrotxa, la Selva i el Pla de l'Estany. En concret, allò que s'ha fet ha estat un manteniment preventiu a la xarxa, que s'ha centrat en canviar les bateries dels interruptors de 94 centres de transformació.

Això suposa que s'ha actuat sobre un 25% dels centres que hi ha repartits arreu del territori gironí. Segons indica Endesa, l'objectiu dels treballs és el de "garantir l'òptim funcionament d'uns elements imprescindibles per assegurar la continuïtat del subministrament elèctric".

Els interruptors als quals ara s'ha canviat la bateria són els que permeten actuar de manera remota damunt la xarxa en cas d'avaria. Segons indica la companyia elèctrica, quan hi ha una incidència -ja sigui pròpia de la instal·lació o bé per causes externes- des del centre de control de Barcelona es poden accionar a distància els dispositius de maniobra. D'aquesta manera, s'evita desplaçar equips sobre terreny.

Aquest tipus d'interruptors s'instal·len en aquells punts on convergeixen diferents xarxes. Això fa possible "restablir el subministrament per línies diferents a l'habitual de manera gairebé immediata", concreta Endesa. El canvi de bateries és una actuació periòdica, programada dins el pla anual d'actuacions d'Endesa.