Mercadona augmenta fins als 352 MEUR les compres a proveïdors gironins

La cadena ha obert dos nous supermercats a l'Escala i Lloret de Mar i ha creat 34 nous llocs de treball

La cadena de supermercats Mercadona ha augmentat en un 8,2% les compres a proveïdors gironins durant el 2013. En concret, la companyia que dirigeix Juan Roig ha fet compres per valor de 352 milions d'euros (MEUR) a proveïdors de la demarcació o bé a empreses que tenen alguna de les seus al territori. Destaquen els més de 282 milions de litres d'aigua que Font Agudes ha posat als lineals dels supermercats de la marca o els 27,2 milions de quilos d'embotits (sobretot, amb la marca blanca Hacendado) que empreses gironines com Monter han produït per a Mercadona.

L'any passat, la cadena va obrir dos nous supermercats a l'Escala i Lloret de Mar i va crear 34 nous llocs de treball. La cadena Mercadona, amb seu a València, compta amb més d'una vintena llarga de supermercats repartits arreu de les comarques gironines, que donen feina a més de 1.000 persones. Durant el 2013, la firma va obrir-ne de nous a l'Escala (Alt Empordà) i a Lloret de Mar (Selva).

A principis d'aquest any també n'ha inaugurat un altre al Gironès. En concret, a Cassà de la Selva. I demà, Mercadona en posarà en servei un altre al Baix Empordà, en concret a Palafrugell. Aquest nou supermercat ha suposat una inversió de 4 MEUR i comptarà amb una plantilla de 40 treballadors.

A més d'augmentar la seva presència a la demarcació, Mercadona també ha incrementat el volum de compres als proveïdors del territori. En concret, durant l'any passat la companyia que dirigeix Juan Roig va tancar comandes per valor de 352 MEUR amb firmes gironines. Això suposa un increment del 8,2% respecte l'exercici anterior. Sobretot, el gran gruix d'aquestes compres van ser d'embotits o aigua embotellada (uns productes que van arribar als més de 1.400 supermercats que Mercadona té repartits arreu de l'Estat).

Segons concreta la companyia, el grup Font Agudes, amb seu a Arbúcies (Selva), va posar als seus lineals més de 282 milions de litres d'aigua. O el fabricant d'embotits Monter, de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), va vendre a la cadena 19 milions de quilos d'embotits curats. A aquests, se n'hi han de sumar 8,2 més que Mercadona va comprar a d'altres proveïdors de la demarcació (com Noel o La Selva).

La gran majoria d'aquestes comandes han arribat als lineals envasades sota el segell de les marques blanques de la cadena valenciana (la d'alimentació Hacendado; les de neteja i higiene personal, Bosque Verde i Deliplus o la de pinso per a animals Compy).

550 tones de peix de set confraries

Entre setembre de l'any passat i febrer d'aquest 2014, Mercadona també ha estès a Catalunya el seu model de venda de productes frescos a les seccions de peixateria i fruita i verdura. A finals del 2013, es va segellar un acord amb tretze confraries catalanes -set, de comarques gironines- que permet que els supermercats tinguin peix fresc de la llotja cada dia.

A la demarcació, això s'ha traduït en què, des de les confraries gironines, s'hagin servit als supermercats més de 550 tones de peix fresc. Les llotges que s'inclouen en aquest acord amb Mercadona són les de Llançà, Port de la Selva, Roses i l'Escala, a l'Alt Empordà; Palamós i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, i Blanes a la Selva.

Arreu de Catalunya, Mercadona compta amb 206 supermercats -26 dels quals, oberts durant el 2013- i amb una plantilla de 10.552 persones. D'aquests, 402 treballadors s'han incorporat a la cadena durant l'any passat.

El 2013, Mercadona va fer inversions a Catalunya per valor de 161,4 MEUR (un 44% més que l'exercici anterior). D'aquests, 62 s'han destinat a les obres del nou bloc logístic d'Arbrera, la primera fase del qual ja entrarà en funcionament aquest 2014. La resta, sobretot, han anat a parar a l'obertura de nous supermercats de la marca.