El Festival Strenes es consolida amb 12.532 espectadors

Deu dels 28 concerts de pagament han pogut penjar el cartell d'entrades exhaurides

La segona edició del Festival Strenes ha abaixat el teló aquest diumenge amb 12.532 espectadors, un 32% més que l'any passat. Deu dels 28 concerts de pagament han pogut penjar el cartell d'entrades exhaurides i l'ocupació mitjana del festival ha arribat al 80%. També s'ha incrementat en un miler el nombre d'assistents a les activitats i actes gratuïts. El director del Festival Strenes, Xavi Pascual, ha assegurat que estan "molt satisfets" amb els resultats obtinguts perquè demostren que el festival s'ha consolidat en tots els sentits i que els artistes hi confien. De cara a pròximes edicions, la direcció està pensant fer algun concert al carrer.

En concret, els 28 concerts de pagament han reunit a 9.532 espectadors i 3.000 persones han passat per algun dels 22 concerts o activitats gratuïtes que s'han realitzat des del passat 27 de març. Deu dels espectacles de pagament han aconseguit exhaurir totes les entrades disponibles. Es tracta dels concerts de Mishima, Sanjosex (que ha abaixat el teló d'aquesta segona edició), Joan Colomo, Els Pets amb la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, Macedònia amb Cobla, Joan Dausà, Pau Riba i Comelade, Glaucs i Quico, El Celio i El Noi i el Mut de Ferreries.

Des de l'organització agraeixen el suport de les més de vint entitats de la ciutat de Girona que han col·laborat amb el festival i que han ajudat a difondre les activitats que es realitzaven dins d'aquesta mostra musical gironina. En total, s'han acreditat més de 40 mitjans de comunicació de tot Catalunya per donar cobertura al festival i les principals estrenes programades.

"Estem molt contents perquè aquesta segona edició demostra que el festival s'ha consolidat plenament en dos anys i que els artistes ja ens escullen per presentar els seus treballs", ha explicat el director de l'Strenes, Xavi Pascual. Des de la direcció subratllen que, en alguns espectacles gratuïts, els espais s'han "quedat petits". "Hem rebut 3.000 assistents als concerts gratuïts que hem ofert, un miler més que l'any passat i d'alguna manera això ens porta a pensar que cal treballar per trobar espais amb més capacitat o fins i tot ubicar algun concert al carrer perquè tothom pugui gaudir de la música", ha afegit el director.

A l'hora de fer el balanç d'aquesta segona edició, Pascual també ha explicat que els ha "sorprès" el fet que alguns dels concerts que han exhaurit entrades no eren els "més populars". "Hi ha un públic disposat a apostar per nous valors com hem fet nosaltres com per exemple amb Joan Colomo, Sanjosex o Glaucs. A priori mirant el programa mai hauríem pensat que serien els artistes que farien plens absoluts i, finalment, ho han aconseguit", ha apuntat Pascual.

En principi, el dimecres que ve està previst que l'organització doni a conèixer els resultats de les enquestes que han estat realitzant al públic assistent durant tots aquests dies. "Són dades molt bones i interessants que ens ajudaran a treure millor rendibilitat i millorar més el festival", ha assegurat Pascual.