Acaben les obres del dic exterior del port de Blanes

L'actuació ajuda a dinamitzar els sectors que desenvolupen l'activitat en aquest port

Ports de la Generalitat ha acabat l'obra que completa el dic de recer exterior del port de Blanes (la Selva) amb la finalitat d'evitar que els forts onatges afectin les zones de transició en algun tram del dic. Les obres han suposat una inversió d'un milió d'euros i han acabat tres setmanes abans dels cinc mesos previstos inicialment.

El projecte ha suposat l'execució d'una banqueta de vuit metres d'amplada i trenta metres de longitud, submergida i adossada en un tram del dic. Aquesta banqueta trenca les onades i evita que arribin amb tota l'energia a l'espatller, que també s'ha fet recréixer. L'actuació permetrà impulsar les activitats que dinamitzen el port.

Un equip tècnic ha estudiat el comportament natural de la infraestructura marítima a ple rendiment, un procediment habitual en aquest tipus de construccions. S'han fet estudis, immersions i campanyes batimètriques per analitzar els ultrapassaments causats pels temporals de l'octubre i el novembre de 2012.


El dic de recer exterior té una longitud de 595 metres. Aquesta infraestructura es distribueix en tres alineacions i dos tipologies de dics, en talús i en vertical. Precisament, la zona de transició entre les diferents tipologies del dic ha estat afectada pels ultrapassaments d'onatges.