Juli Fernández també admet 'errors' a les primàries de Barcelona

Juli Fernández es decantaria per Pia Bosch si s'acaba presentant a Girona

El primer secretari dels PSC de Girona, Juli Fernández, ha reconegut que hi va haver "errors" a les eleccions primàries que es van fer fa dues setmanes a Barcelona. Segons Fernández, les primàries es van fer amb una "manca de planificació, poca participació i errors a l'hora d'informar i explicar-les als ciutadans". No obstant això, el líder dels socialistes gironins ha destacat els canvis introduïts pel partit per apostar per una política "més participativa". "Hem fet errors, és veritat, però m'estimo més assumir-los que tornar a la típica feina de nomenar candidats a dit", ha subratllat. Si finalment es fan primàries a Girona, Fernández ha avançat que Pia Bosch és "la seva candidata".

"M'hagués agradat que la participació tant a la primera volta com la segona fos més elevada i segurament hauríem d'haver fet una millor tasca d'informació i explicació per arribar als ciutadans", ha reconegut Fernández. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes gironins ha assegurat que va faltar "planificació" durant les primàries que es van celebrar ara fa dues setmanes a Barcelona.

"Sóc del parer d'acceptar que hem fet errors, és veritat, però malgrat això m'estimo molt més assumir-los que no tornar a fer la típica feina de nomenar els candidats a dit perquè al final sembla que es tracta d'un club d'amics que ens ho fem tot entre nosaltres", ha comentat de forma contundent. Per això, Fernández, ha volgut destacar l'esforç que està fent el partit per canviar la forma de fer política, apropar-la als ciutadans i els avantatges que suposa fer primàries obertes.

"Portem tres anys que el PSC viu enmig de canvis substancials, ara el grup parlamentari volta molt i sobre qualsevol qüestió, més que mai", ha ressaltat Fernández. En aquest sentit, el líder socialista gironí ha volgut contrarestar la imatge "d'acomplexats" que es proclama des d'algunes formacions polítiques o entitats. "Tenim un projecte clar, el PSC mai ha sigut un partit nacionalista sinó catalanista, és transversal", ha assenyalat. "A més, jo mai vetaré l'elecció dels militants i d'agrupacions del partit, potser no m'agrada algun candidat però no es pot fer", ha afegit.

A nivell nacional, Fernández també ha apuntat que el partit ha de ser "capaç de normalitzar la discrepància", fent referència als crítics del PSC i les diverses corrents que hi ha dins dels socialistes catalans. "El pitjor que pot passar-li a una formació és que es que es trenqui la unitat d'acció", ha sentenciat.

Paral·lelament, el primer secretari del PSC de les comarques gironines ha assegurat que si hi ha més d'una candidatura a les eleccions municipals de Girona, el partit té clar que farà eleccions primàries. La capital gironina és la única ciutat de tota la demarcació que reuneix els requisits imprescindibles que marca la formació política - entre ells ser un municipi de més de 50.000 habitants- per poder tirar endavant unes eleccions primàries. Des d'un principi, Fernández ja ha deixat clara la seva elecció.

"La meva candidata és la Pia Bosch que es va presentar i fa de portaveu del grup municipal del PSC al consistori", ha subratllat. Tot i això, Fernández ha explicat que encara no hi ha res clar al voltant de la llista municipal del PSC de Girona i que, si finalment es fessin, s'haurien de celebrar després de les eleccions europees, entre juny i juliol.