Agents de paisà controlaran que els figuerencs recullin els excrements dels seus animals

Es repartiran 'kits de recollida' entre els veïns que passegen el seus gossos al carrer

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat una campanya municipal per promoure que els propietaris de gossos recullin els excrements dels seus animals de la via pública. La iniciativa, que consisteix en la distribució d'un full informatiu i un 'kit de recollida d'excrements', es complementa amb un increment de la vigilància de la Guàrdia Urbana que sancionarà aquells propietaris que no segueixin la normativa de tinença d'animals, no recullin les defecacions del seus gossos o els deixin orinar a les façanes dels edificis i al mobiliari urbà.

En aquest sentit, el cos policial destinarà agents de paisà que vigilaran les zones habituals on es passegen gossos en horaris de màxima afluència. El fulletó que es distribuirà entre els propietaris d'animals de la ciutat posa especial èmfasis en els aspectes essencials que comporta la tinença d'un animal de companyia. D'una banda, el full recorda que és obligatori registrar els animals en el Cens Municipal d'Animals de Companyia (un tràmit que és gratuït), tenir una llicència municipal en cas que el propietari tingui un gos potencialment perillós, l'obligació de passejar els animals lligats i, si són perillosos, amb el morrió posat; recollir els excrements dels animals i evitar que orinin a les façanes dels edificis i al mobiliari urbà.

En el full informatiu també subratlla que si els ciutadans incompleixen alguna d'aquestes normes es poden enfrontar a sancions d'entre 60 i 30.000 euros. D'altra banda, els informadors ambientals - que va contractar el consistori a principis d'aquest any- repartiran entre els propietaris de gossos un 'kit per a la recollida d'excrements'. "Es tracta d'un porta-bosses de recollida d'excrements amb 20 unitats que es pot posar a la cadena del passeig del gos de manera que sempre està disponible en cas de necessitat", ha explicat el regidor de Medi Ambient del consistori, Pere Giró. Els interessats podran sol·licitar aquest kit dirigint-se al Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres.

Paral·lelament, la campanya es complementa amb un increment de la vigilància de la Guàrdia Urbana que sancionarà aquells propietaris que no recullin els excrements dels animals de la via pública. En concret, els policies locals destinaran agents de paisà a les zones on s'acostuma a passejar els gossos en els horaris de màxima afluència de ciutadans per controlar que es porti a terme la normativa.