Detingut després d'amputar-se dos dits de la mà per estafar sis asseguradores

Pretenia cobrar més de 122.000 euros

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria del Gironès – Pla de l’Estany van detenir el dia 2 d’abril, a Girona, un home de 31 anys, de nacionalitat paquistanesa i veí de Girona, com a presumpte autor de dos delictes d’estafa, un d’ells en grau de temptativa.
 
Cap a les dotze del migdia del dia 8 de febrer, un mosso fora de servei va localitzar, en un parc infantil de la zona de Montilivi, dos trossos de dits, presumptament humans, un tallant de carnisser i una fusta amb restes de sang.
 
L’agent va requerir als mossos, que en arribar al lloc dels fets van trobar un dit, i a pocs metres, una capsa de cartró amb un tallant metàl·lic i una fusta de cuina. Ambdós presentaven restes de sang, i a tots els estris, que eren nous, encara els constava el preu. Per les immediacions els agents van trobar un segon dit, també al terra.
 
Immediatament es va obrir una investigació que va portar als mossos a identificar un home que havia estat ingressat un dia abans dels fets, el 7 de febrer, a l’hospital Dr. Josep Trueta de Girona per haver patit l’amputació de dues falanges de la mà esquerra.
 
Es van fer gestions amb els serveis de traumatologia de l’hospital per intentar trasplantar les falanges distals localitzades, però donat el temps que havia transcorregut entre l’amputació i la troballa, no es va poder dur a terme la intervenció quirúrgica.
 
En aquell moment el ferit va manifestar que l’amputació se l’havia fet de manera accidental al seu domicili, mentre tallava carn. Els investigadors van sospitar de la versió de l’home, ja que les restes van aparèixer un dia després a la via pública, al costat del centre d’assistència primària de Montilivi, lloc on va acudir a fer-se la primera assistència sanitària.
 
Els mossos van descobrir que l’home tenia contractades fins a sis pòlisses d’accidents amb asseguradores diferents des de finals de l’any 2013, amb les que ja havia iniciat gestions per tal de cobrar les corresponents indemnitzacions.
 
Les pòlisses, contractades totes elles per uns preus que oscil·laven entre els  215  i els 490 euros, li donaven dret a cobrar indemnitzacions de 12.000 a 45.000 euros. D’aquesta manera, hagués obtingut més de 122.000 d’euros de benefici.
 
Tanmateix, la unitat d’investigació va descobrir que el detingut ja havia estafat al 2013 dues companyies que l’havien indemnitzat amb més de 24.000 euros. En aquella ocasió l’estafador al·legava unes presumptes lesions a la mà dreta que falsament s’hauria fet el setembre del 2012 al Paquistan. Prova de la defraudació és que el detingut conserva avui dia tots els dits de la mà dreta.
 
El detingut, a qui no li consten antecedents, va passar el dia 4 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.