Joan Dausà omple el Teatre Municipal de Girona en l'estrena de 'On seràs demà?'

L'artista ha ofert un concert complet que s'emmarca dins del Festival Strenes

Èxit d'afluència en l'estrena del segon disc de Joan Dausà. El Teatre Municipal de Girona s'ha omplert de gom a gom per escoltar les noves peces d'un treball que va un pas més enllà, barrejant les guitarres càlides, el so potent de la bateria i els arranjaments minimalistes per explicar històries quotidianes agredolces.

Una obra que, tal i com ha definit l'artista, és "més dura, té més cruesa en les lletres i si encara no heu plorat amb l'anterior treball, ara plorareu". La nit ha començat de la mà de tres temes nous, 'Més enllà', 'On seràs demà?' i 'Se't veu tan fràgil' que han captivat al públic. També s'han pogut sentir èxits com 'El senyor somer i l'ós polar', 'Quan tothom dorm' o 'Jo mai mai'. "Jo crec que el públic es podrà identificar amb aquest segon disc tal i com ho van fer en el primer, hem seguit la mateixa línia de treball, la vessat emocional. Potser ja no parlem tant de personatges concrets sinó de sensacions internes".

Així ha començat a presentar l'artista Joan Dausà el seu segon treball, minuts abans d'agafar els teclats i la guitarra i posar-se a cantar. Aquest divendres, Girona ha pogut acollir en primícia l'estrena del segon disc de l'artista, 'On seràs demà?', que barreja els sons minimalistes i suaus del piano amb les guitarres i una nova força que es troba majoritàriament en el ritme i el tempo de la bateria.

"És un disc més cru, més dur. Si no heu plorat abans, plorareu més amb aquest treball i si no heu plorat, ara plorareu", ha explicat mig rient el cantant. Tal i com detallat Dausà, la nova obra musical és "trista i melangiosa" tot i que compta amb una producció musical més potent. "Si no et fixes en la lletra pots pensar que és alegre i tot", ha afegit Dausà. El concert, dins del Festival Strenes, ha penjat el cartell d'entrades exhaurides i el públic ha acompanyat el grup durant tot l'espectacle, cantant part de les cançons que coneixien i aplaudint fervorosament els nous temes.

"El disc es fa una pregunta, on serem demà? I no tenim resposta, és una reflexió per fer-me veure que potser caldria viure més l'avui", ha ressaltat l'artista durant el concert. Dausà ha anat fent petites parades durant tota la nit per parlar amb els assistents, comentar com li agrada la ciutat de Girona i presentar de forma especial alguns dels temes. El concert, que s'ha allargat durant més d'una hora i mitja, ha comptat amb 17 cançons. Gran part d'elles eren noves peces com: 'Més enllà', 'On seràs demà?'o 'Se't veu tan fràgil'. No obstant això, Dausà no s'ha oblidat d'interpretar algunes de les seves cançons més conegudes com 'Quan soni la tendresa', 'Teo va a l'escola', 'Que no s'acabi mai' o 'Jo mai mai'.

La nit ha finalitzat amb els assistents dempeus, ovacionant Joan Dausà i els seus músics, Els Tipus d'Interès. Un concert que ha arribat després de l'estrena del seu videoàlbum on es poden escoltar sis dels deu temes que hi ha en aquest segon treball. L'audiovisual és un curtmetratge protagonitzat per Aina Clotet i el mateix Dausà i que ha estat dirigit per Daniel de la Orden, director de 'Barcelona, nit d'estiu'. Aquest segon disc compta amb col·laboracions destacades com la de Sidonie amb 'Quan ens creuem' i sortirà a la venda d'aquí a pocs dies, el 15 d'abril.

Després de l'èxit d'aquesta nit, el cantant continuarà presentant la seva nova obra musical amb actuacions a Valls, Manresa, Barcelona i Tarragona. Aquest disc, que arriba després de l'aclamat 'Jo mai mai', va ser enregistrat aquest hivern als estudis Blind Records de Barcelona, amb l'equip de productors Santos & Fluren, coneguts per haver treballat amb grups com Sidonie o Elefantes. Joan Dausà va donar-se a conèixer ara fa dos anys amb el seu primer disc 'Jo mai mai' amb el qual va aconseguir vendre 8.000 còpies, va fer 80 concerts, va omplir el Palau de la Música i es va endur un Gaudí en convertir-se en la banda sonora de la pel·lícula 'Barcelona, nit d'estiu'.