Els alcaldes i regidors d’ERC donen suport a la creació del parc natural de l’Estany

Els republicans volen garantir la preservació del paratge

El diputat d’ERC al Parlament, Pere Bosch, la diputada al Congrés, Teresa Jordà han visitat aquest divendres la comarca del Pla de l’Estany, acompanyats pel diputat provincial i alcalde de Porqueres, Salvador Ros. Els republicans han mantingut una vegada més la seva aposta perquè l’Estany de Banyoles es declari Parc Natural.

El diputat Pere Bosch ha explicat que ‘treballarem i vetllarem per aconseguir en un futur la protecció d’aquesta zona, una reivindicació del territori des de fa molts anys i per la qual s’ha treballat molt, una feina que no pot quedar en no res’.  ‘Considerem que és una qüestió prioritària, per garantir la preservació del paratge’.

La declaració de Parc Natural de la Zona Lacustre ha estat una aspiració compartida de la societat civil de la comarca del Pla de l’Estany. ‘Continuarem mantenint aquesta aposta, per a desencallar el més aviat possible la declaració de Parc Natural, una declaració la qual ha de tenir en compte els diversos actors socials, ecologistes i econòmics del territori’, ha afegit Pere Bosch.

Esquerra vetllarà perquè el Govern consideri la declaració del Parc Natural de l’Estany de Banyoles en la direcció que sigui possible. 'Sobre la taula hi ha treballades diferents propostes de límits i per tant opcions de viabilitat variable, si  provisionalment no es pot optar per la més costosa, la Generalitat pot començar per la que sigui més factible, però sense abandonar el projecte'.

ERC , contrariant les poc afortunades les declaracions que en el seu dia va fer el conseller Santi Vila quan va dir que “Si fóssim poc rigorosos i exigents estaríem banalitzant el títol de parc natural”, creu que els ajuntaments, veïns i agents interessats  han actuat amb molt rigor i exigència fins ara. 'La demanda de més protecció i posada en valor del nostre entorn natural són d’un rigor exemplar', ha declarat Pere Bosch.

L’alcalde de Porqueres i diputat provincial, Salvador Ros, ha recordat que ‘la figura de Parc Natural és idònia per preservar la riquesa natural de l’Estany de Banyoles’.