L’Ajuntament de l’Escala tanca el 2013 amb 1,47 milions d’euros de superàvit

La ràtio d’endeutament continua baixant i és ara del 46,28%

L’Ajuntament de l’Escala ha tancat l’any 2013 amb un romanent de tresoreria positiu de 1.475.601 euros, complint amb tots els indicadors que marca l’estricta llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

La política de contenció de la despesa i l’increment dels ingressos previstos han estat elements fonamentals per tal de continuar la tendència dels darrers anys a tancar el pressupost amb números positius. En aquest sentit, cal tenir en compte que aquest 2013 s’han recaptat en concepte de plusvàlues un total de 605.000 euros més del previst. Això deixa entreveure una millora en el sector immobiliari, que no es traslladable al de la construcció, tenint en compte que l’increment d’ingressos per permisos d’obres ha estat de només 37.000 euros sobre el previst.

A la banda de la disminució de despeses destaquen, per exemple, la contenció en el capítol de personal, que ha suposat una reducció de 140.000 euros el 2013; i el pagament d’interessos, amb 70.000 euros menys del previst en despeses financeres. En aquest apartat cal destacar que aquest 2013, igual que els dos anys anteriors, l’Ajuntament de l’Escala no ha hagut de recórrer al crèdit per finançar les inversions que s’han dut a terme.
 Les mesures aplicades han permès també continuar reduint l’endeutament municipal, que al tancar l’any se situava al 46,28% (38,5 punts percentuals per sota que fa set anys. El 2006 es va tancar amb 84,83%). En números absoluts, l’endeutament municipal s’ha reduït en aquest període de 12,2 milions a 8,6 milions.

L’alcalde de l’Escala, Estanislau Puig, ha remarcat que “el rigor pressupostari seguit els darrers anys permet que l’Ajuntament continuï exercint de motor econòmica en moments de màxima dificultat”. A més, ha destacat el fet que en quatre dels cinc darrers anys s’han mantingut congelats els impostos, amb l’objectiu que els efectes sobre el ciutadà fossin els mínims possibles. “Paral·lelament hem anat fent un esforç de màxima transparència de cara al ciutadà, amb accions com les cartes personalitzades a cada contribuent amb les dates de cobrament dels impostos i les quantitats que els corresponen o aplicacions informàtiques com quan pago de...?, que a través de la web municipal et permet saber quina és la contribució personal als principals serveis, en funció del que cadascú paga d’impostos”, afegeix Puig.