El Col·legi de Metges 'exigeix' inversions al Trueta a l'espera del nou edifici

Consideren que no hi haurà nou edifici "fins d'aquí vuit o deu anys"

El Col·legi de Metges de Girona (COMG) "exigeix" un pla d'inversions per a l'actual hospital de referència de la regió sanitària, el Josep Trueta de Girona, perquè creuen que no hi haurà nou edifici fins d'aquí "vuit o deu anys".

El president dels metges, Benjamí Pallarés, ha criticat que es perdi el temps en "batusses polítiques" sobre la ubicació del futur hospital i, mentrestant, no es facin "les inversions urgents que cal fer" a l'actual edifici per assegurar que ofereixi totes les garanties durant els propers anys.

Pallarés celebra que properament s'ampliï l'àrea d'urgències, quan el laboratori regional es traslladi a Salt, però creu que hi ha altres inversions necessàries que no s'estan fent.

"Ni al Col·legi de Metges ni als professionals ens preocupa que facin el nou hospital al nord, al sud, a l'est o a l'oest perquè el que sabem segur és que encara que comencessin les obres demà, no tindríem nou edifici fins d'aquí a vuit o deu anys", ha afirmat el president del Col·legi de Metges de Girona, Benjamí Pallarés. Per això, ha decidit sortir al pas dels debats "estèrils" sobre la futura ubicació de l'hospital i ha reclamat que s'aparquin les "batusses polítiques" i es planifiquin les inversions que calen a l'actual Trueta.

"Tots sabem que no tindrem un nou hospital aviat, per això sobre el que cal discutir ara no és on anirà, sinó sobre quines inversions urgents cal fer a l'actual Trueta", ha afirmat Pallarés que "exigeix" al Departament de Salut que prevegi un pressupost per a les obres de manteniment i estructurals que calguin a l'actual hospital de referència de la regió sanitària de Girona. "El que hem de fer és posar-lo en condicions i exigeix inversions urgents", ha afirmat el president dels metges.

Pallarés creu que l'actual edifici té mancances d'espai i a nivell estructural que cal solucionar tan ràpid com sigui possible. En paral·lel, també demana que s'inverteixi per desplegar tot el potencial de l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), tant des del punt de vista d'espai com de professionals. "Durant molts anys no tindre Trueta, demanem i exigim inversions urgents en les dues institucions", ha afirmat Pallarés.

El president dels metges, a més, ha criticat la polèmica política generada al voltant del nou edifici i ha demanat que es deixi d'utilitzar la sanitat com a motiu per generar conflicte entre partits. "Portem tres anys de mareig polític", ha lamentat.