Girona registra la caiguda més gran del preu de l'habitatge a Catalunya

S'ha reduït un 32,7% en només dos anys

El preu del metre quadrat a la ciutat de Girona ha caigut un 32,7% en dos anys, segons un estudi del metabuscador immobiliari Nuroa.es que analitza el preu de l’habitatge a Catalunya entre març de 2012 i març de 2014. Aquestes xifres la converteixen en la capital catalana on més s’han abaratit els habitatges en aquest període.

Així, la ciutat hauria passat d’un preu de 2.065 euros per metre quadrat al març de 2012 als 1.398 euros per metre quadrat de mitjana que es van pagar durant el passat mes de març de 2014, el que suposa una caiguda del 32,7% en 24 mesos.

Aquest marcat descens en el preu del metre quadrat situaria Girona com la capital de província catalana on més ha caigut el preu de l’habitatge en aquests dos anys, seguida de Tarragona (- 33,64%), Lleida (-28,43%) i Barcelona (-33,64%). La capital catalana seria doncs on menys s’hauria notat la caiguda general dels preus immobiliaris arran de la crisi econòmica, segons dades del metabuscador immobiliari Nuroa.

Però, si el preu del metre quadrat ha experimentat un notable descens en els últims dos anys, el preu total dels habitatges a Girona també ha patit una forta sotragada, amb una caiguda del 35,26% des de març del 2012. Així, fa dos anys, un pis a Girona tenia un preu mitjà d’uns 204.450 euros, metre que en l’actualitat aquest preu hauria caigut fins als 132.000 euros, seguint la tònica general de la majoria de pobles i ciutats catalanes, on, tot i els primers i incipients símptomes de recuperació, el preu de l’habitatge encara no hauria tocat fons.

Nuroa.es agrupa en un únic portal bona part de l’oferta de pisos i cases disponible a Internet, actualment opera a 15 països i reuneix en un sol catàleg més de tres milions de propietats.