L’Ajuntament de Girona presenta el programa de casals d’estiu d’aquest any

El 22 d’abril s’obrirà un període de preinscripcions fins al 2 de maig

L’Ajuntament de Girona ha donat a conèixer la programació de casals d’estiu per aquest any. L’element clau en l’oferta del Programa de Vacances, que actualment compta amb una cinquantena d’activitats programades, és el model de col·laboració amb una vintena d’entitats i associacions molt diverses de la ciutat: entitats d’esplai, clubs esportius, associacions de pares i mares, agrupaments escoltes i parròquies, entre d'altres. Les inscripcions a aquestes activitats es podran fer a través del web municipal. A partir del dia 22 d’abril s’obrirà un període de preinscripcions fins al 2 de maig i, un cop acabat aquest període, es farà un sorteig en aquelles activitats on el nombre de preinscripcions superi les places disponibles.

El factor més important és que en les finalitats de les associacions que es volen acollir al programa municipal de casals d’estiu es tinguin en compte els criteris d’accessibilitat i de qualitat que marca l’Ajuntament. L’oferta d’activitats que fa el consistori respon sobretot a una demanda social per permetre fer més compatibles els horaris laborals de les mares i els pares amb la imprescindible atenció als seus fills i filles durant el període de vacances escolars.
 
El programa municipal de casals d’estiu permet que els infants i joves de Girona tinguin prop de casa una oferta d’activitats que l’Ajuntament garanteix que té les adequades condicions de qualitat. La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, destaca que “la principal novetat en l’oferta municipal per a aquest estiu és que en algunes activitats s’ofereix la possibilitat de fer les inscripcions per quinzenes”. En aquest sentit, les entitats que ho han considerat oportú, ofereixen al seu casal la possibilitat per primera vegada d’inscriure’s a la primera o a la segona quinzena dels mesos de juliol i agost.
 
Des d’ahir, a més, està obert el període per sol·licitar les beques per participar als casals d’estiu. El termini acabarà el proper 24 d’abril. El programa de beques per als casals està destinat a aquelles famílies que per raons socioeconòmiques no poden pagar les quotes establertes. Durant el període de sol·licitud de beques, les persones interessades a acollir-se a aquest programa hauran de dirigir-se als serveis socials del seu sector per formalitzar la sol·licitud.
 
 
El cartell del Programa de Vacances
 
Quatre alumnes de l’escola Mare de Déu del Mont han guanyat el concurs del cartells per anunciar les activitats del Programa de Vacances. Els guanyadors són quatre alumnes de 5è de primària de l’Escola Mare de Déu del Mont: Irune Amaya, Betsabé Montaño, Mahawa Kamara i Josep Sorroche. La regidora de Joventut, Roser Urra, els va lliurar ahir al matí el premi del concurs, consistent en un ordinador portàtil per a la seva classe. El nom des guanyadors figura en el cartell imprès, que serveix per presentar l’oferta de casals d’estiu municipals.
 
El jurat, format per la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports i d’Educació, Isabel Muradàs; la regidora de Joventut, Roser Urra, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, ha tingut en compte la creativitat de la proposta, la seva capacitat comunicativa i l’adequació a la temàtica, així com la versatilitat per adaptar-se a diferents formats.