Joan Dausà: 'En aquest segon disc hi ha més cruesa a les lletres'

'On seràs demà' es presenta a l'Strenes amb les entrades exhaurides

Joan Dausà actua divendres al Teatre Municipal de Girona on presenta per primera vegada les deu cançons del seu esperat segon treball, titulat 'On seràs demà?'.

El cantautor ha explicat que el títol fa referència al dilema entre viure pensant en el futur o gaudir al màxim del present. "On seràs demà és una pregunta que quan te la fas no saps la resposta, i això t'obliga a viure pensant en el present perquè el demà potser no arriba", reflexionat l'artista, que reconeix que sempre és dels que pensa més a mig termini. "Pot ser la clau de la felicitat és pensar en l'ara", ha dit.

El disc sortirà a la venda el 15 d'abril però els seguidors de Joan Dausà podran escoltar per primera vegada els deu temes del disc en el concert de demà al Teatre Municipal. Per anar escalfant motors, ja està penjat al web la cançó 'Quan ens creuem' (amb la que col·labora Sidonie) i aquest vespre a l'antiga fàbrica Estrella Damm es fa la presentació del videoàlbum que han rodat per presentar el disc.

Un llançament original

Joan Dausà ha explicat que no volen que el disc tingui cap single sinó que cadascú esculli aquella cançó que més li agradi. Per tant, no ha gravat cap videoclip sinó que han optat per presentar sis temes en un videoàlbum. Es tracta d'un veritable curtmetratge protagonitzat per Aina Clotet i el mateix Dausà, sota la direcció de Daniel de la Orden, director de 'Barcelona, nit d'estiu'. 

"Podríem haver optat per presentar els sis temes amb una imatge fixa però ens ho hem passat tant bé amb això del cinema que hem volgut fer un pas més", ha explicat Dausà. Tot i que aquest vídeo es presenta aquest vespre, el festival Strenes ha organitzat al migdia una trobada al Museu del Cinema oberta al públic (anava per sorteig) per tal que els seguidors de Dausà (avui eren tot dones) poguessin veure en exclusiva el treball. 

Al videoàlbum es veu com Clotet ha mort dues persones -s'intueix que en defensa pròpia després que els fessin una emboscada- i com ella i Dausà fugen i s'amaguen en una fàbrica abandonada, amb una imatge que té una pàtina de sèrie americana. Finalment, desenes d'agents armats els troben i ella decideix entregar-se deixant amagat Dausà. Quan la policia comença a disparar, ell surt en la sva ajuda i ambdós surten fugint entre les bales, somrients. El vídeo acaba sense saber si la parella es salva o mor abatuda a trets. "El missatge és també que passi el que passi estarem junts, i somrient", diu Dausà, que ha destacat la gran feina feta per l'equip que ha treballat en el videàlbum.
El cantant reconeix que el format pel que han apostat per presentar el disc és poc comú i que, per exemple, no podrà ser emès com els tradicionals videoclips. "Volíem fer-nos presents, fer un pas més i que la gent vulgui venir a conèixer el nou treball després de veure aquest videoàlbum", ha destacat Dausà, que s'ha sentit molt còmode en aquest projecte per compaginar la faceta de músic i actor. 

Preguntat sobre què l'omple més, si la música o la interpretació, Dausà ha reconegut que amb la música es sent més complet ja que pot interpretar les seves pròpies lletres. "Cada cop estimo més la música perquè porta el meu segell", ha remarcat. 

Després del concert de Girona, seguiran actuacions a Valls, Manresa, Barcelona i Tarragona. El disc ha estat enregistrat aquest hivern als estudis Blind Records de Barcelona, amb l'equip de productors Santos & Fluren, coneguts per la seva tasca amb grups com Sidonie o Elefantes. Dausà assegura que en aquest segon treball han fet un pas endavant en la producció musical (l'acompanyen els mateixos músics que al 'Jo mai mai') i que les lletres són "més crues".