Detenen dos lladres que van robar més d'un quilòmetre de fil de coure d'una obra de Girona

El coure robat té un valor al mercat de 9.000 euros

Durant els darrers mesos, a Girona s'han registrat diversos robatoris de cable de coure en obres de la ciutat. Arran d'aquest degoteig de casos, la Policia Municipal va engegar una investigació per intentar localitzar els autors dels furts. Aquest dilluns a la tarda, els agents van poder enxampar dos lladres mentre es trobaven en plena feina. Una patrulla que estava fent tasques de vigilància a la zona est de la ciutat va veure dos joves que manipulaven una bobina de cable de coure, que tenien a l'interior d'una furgoneta. Els nois estaven extraient el plàstic que recobria el fil, deixant el coure al descobert.

Els agents van acostar-se als nois i els van demanar d'on havien tret el cable. En concret, a la bobina de fusta de l'interior de la furgoneta, hi havia enrotllats 1.250 metres de fil de coure. Com que cap d'ells els va saber donar una versió convincent, la policia va identificar els dos nois. Es tractava de Nicolas H.F., de 24 anys, i d'Antonio G.F., de 27 anys. Tots dos viuen a Girona.

La Policia Municipal va comissar el cable de coure i va començar a investigar d'on provenia. Després de diverses gestions, els agents van esbrinar que la bobina procedia d'una obra de la ciutat. En concret, es tracta d'uns treballs que executa una empresa procedent de Sevilla.

Davant aquests fets, els agents van detenir els dos joves per un delicte de furt. Cap dels nois té antecedents policials per fets similars.