El Festival del Circ de Figueres suposa un impacte econòmic d'1,2 milions d'euros

Els espectadors es van gastar 20,4 euros de mitjana

La tercera edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, celebrat el febrer passat, ha tingut un impacte econòmic per a la ciutat d'1.235.327,49 euros. Això representa que per cada euro aportat com a subvenció per l'Ajuntament s'han generat 11,2 euros a la ciutat i per cada euro de despesa de l'esdeveniment, 2,09 euros. Són dades del primer estudi que permet comptabilitzar l'impacte dels esdeveniments que es facin a la ciutat seguint una nova metodologia.

Entre les xifres, destaca per exemple que els espectadors es van gastar 20,4 euros de mitjana i es van fer 1.350 pernoctacions. Aquesta anàlisi s'ha dut a terme seguint una nova metodologia que a partir d'ara permetrà analitzar l'impacte econòmic que tenen els principals esdeveniments que es fan a Figueres. L'estudi se centra en l'impacte econòmic que hi ha a la ciutat, tot i que el Festival Intenacional del Circ té un impacte en un àmbit geogràfic més ampli.

L'estudi s'ha basat en diferents aspectes com ara el pressupost del certamen i les entrades venudes, l'impacte del festival en mitjans de comunicació, ocupacions hoteleres, entre d'altres. Així mateix, s'han fet 384 enquestes repartides entre els cinc dies del Festival (amb un marge d'error del 5% i nivells de confiança del 95%) que s'han centrat especialment en dades referents la despesa per persona i a l'origen dels visitants. Pel que fa a la presència en mitjans s'han comptabilitzat totes les aparicions de notícies no pagades referents al Festival en mitjans de comunicació tenint en compte el cost que hauria tingut la seva publicació.

En aquesta tercera edició es van vendre 28.146 entrades. Els espectadors es van gastar una mitjana de 20,4 euros, sense incloure l'import de l'entrada. Un 8% dels visitants eren forans i es varen fer 1.350 pernoctacions a la ciutat.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha defensat aquest tipus d'estudis per conèixer la "repercussió econòmica" dels esdeveniments i poder adoptar decisions en un futur. Aquest sistema, afegeix, també permet obtenir dades sobre d'altres àmbits com el cultural o el social.

La darrera edició del festival va aconseguir una xifra rècord d'entrades, 28.146 espectadors, el doble que en la primera edició i una ocupació del 95%. Els seus impulsors van fer una valoració molt positiva i van subratllat que l'esdeveneiment ja ha assolit la seva maduresa tot i el curt termini de temps que porta fent-se.