Un vídeo eròtic de dues menors ballant alarma la comunitat educativa de Girona

Existeix un segon vídeo on apareix una de les noies masturbant-se

Segons va informar ahir Cadena Ser, un mes enrere va començar a circular a través de Whatsapp un vídeo eròtic de dues menors de 14 i 16 anys, alumnes de secndàra de Girona, en pantalons curts i sostenidors ballant i fent jocs eròtics lèsbics. El vídeo hauria estat enregistrat per elles mateixes mitjançant un smartphone i posteriorment distribuit als seus contactes.

La més gran es va encarregar de fer-lo córrer via whatsapp i s'ha difós per tot Catalunya. Va arribar a la comissió de conflictivitat juvenil de Girona -que és una comissió interdepartamental per abordar conflictes que sorgeixen a escoles i instituts de la ciutat-, que va parlar amb els pares d'una de les menors, que no en sabien res. Hi ha un segon vídeo, que també s'ha fet circular, on apareix aquesta mateixa noia de 16 anys masturbant-se. El va gravar i difondre ella mateixa.

No només hi han arribat aquests dos vídeos a la comissió de conflictivitat de Girona. N'hi ha d'altres, com el d'una altra estudiant de secundària, fotografiada també amb poca roba. I altres casos de nenes, també menors, que seguint una moda que va començar als Estats Units s'autolesionen i després pengen les fotos al twitter.

Arran d'aquest fet, l'Ajuntament de Girona ha creat una comissió específica amb responsables de serveis socials, policia, salut, educació i joventut. Volen elaborar propostes concretes per treballar conjuntament amb escoles i instituts, famílies i estudiants, i conscienciar dels perills.

Segons ha explicat la regidora d'Educació, Isabel Muradàs en declaracions a Diari de Girona, "no s'han de demonitzar les noves tecnologies, però cal consicenciar els joves perquè sàpiguen què pot passar si se'n fa un mal ús".