El Parlament Europeu a la Universitat de Girona

Demà es portarà a terme una simulació d'un plenari

Un centenar de ciutadans de les comarques gironines tindran l'oportunitat de participar demà en una simulació d'un ple del Parlament Europeu, que promou el Centre Europe Direct Girona, de la Universitat de Girona, al Parc Científic i Tecnològic.
 
L’objectiu, segons la directora del centre, Mariona Illamola, és que els ciutadans coneguin millor el que fa el Parlament amb seu a Brusel·les amb les properes eleccions europees a la vista.
 
Aquesta activitat s'impulsa en el marc de les accions de comunicació de les eleccions al Parlament Europeu de 25 de maig per tal que els ciutadans gironins facin saber a la Unió Europea què pensen sobre diferents temes d'actualitat.
 
L'objectiu és que els ciutadans coneguin millor el que fa el Parlament Europeu i el seu funcionament i s'hi adrecin per fer peticions. La simulació que es farà al Parc de la UdG està oberta a tothom.
 
La sessió comptarà amb Joan Colom, vicepresident del Parlament Europeu entre 1999-2004 , Maria Teresa Calvo, cap de l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona, Ferran Tarradellas, director de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona i Mariona Illamola, investigadora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i directora del Centre Europe Direct Girona.
 
El centre Europe Direct Girona de la Universitat de Girona és un centre d'informació i la finestra de la Unió Europea a la demarcació. Ofereix accés a qualsevol informació relativa a les institucions i polítiques europees, els programes europeus, les possibilitats de finançament europeu, els països de la UE i assessorament en informació relativa a la UE. Des del centre, es pot accedir a les publicacions i el material divulgatiu sobre la UE, participar en els cursos, actes, jornades i altres activitats de difusió que s'hi organitzen per fomentar el debat sobre la UE i les seves polítiques. Així mateix, el centre ajuda a cercar la informació que els ciutadans puguin necessitar per viatjar, treballar, o estudiar a la UE.