La biblioteca de Figueres et porta els llibres a casa

El servei és per a persones grans o amb mobilitat reduïda que no poden desplaçar-se

La Biblioteca de Figueres (Alt Empordà) engegarà properament un servei de préstec a domicili per tal de facilitar l’accés a persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent (gent gran, malalts crònics, persones en període de convalescència i amb discapacitats físiques, entre d'altres) al material de la biblioteca sense necessitat de desplaçar-se, facilitant així l’accés a una de les opcions de cultura i lleure que ofereix la ciutat. Un dels altres objectius d’aquesta iniciativa és que els usuaris mantinguin l’hàbit de lectura i la relació amb la biblioteca malgrat es trobin en condicions d’immobilitat, millorant la socialització d’aquestes persones i contribuint al seu desenvolupament personal.

Aquest servei es durà a terme gràcies a la participació de persones voluntàries de la Xarxa de Voluntariat de Figueres, que farà de mitjancera entre la Biblioteca i les persones que es vulguin acollir a aquest servei, portant i recollint els llibres i altres materials de la biblioteca al domicili de les persones amb mobilitat reduïda.

Els usuaris del servei a domicili podran tenir accés al préstec dels documents que es presten habitualment a la biblioteca: llibres, revistes, audiollibres, CD o DVD.

Per a accedir a aquest servei, cal posar-se en contacte amb la Biblioteca i concertar una visita per conèixer els interessos i gustos de lectura de la persona interessada i poder fer el carnet de préstec en cas de no tenir-ne. Aquest és un servei totalment gratuït.

L’àrea de Benestar social, Família i Salut de l’Ajuntament de Figueres, els Centres d’Assistència Primària, Creu Roja, Càritas i la Xarxa de Voluntariat, també col·laboraran en la difusió del projecte, donant-lo a conèixer entre possibles usuaris.