Endesa inverteix 20.000 euros en reformar una línia aèria a Caldes

Els treballs s’han realitzat a prop de l’urbanització Tourist Club

Endesa ha reformat una línia aèria de mitja tensió situada a prop de l’urbanització Tourist Club, al terme municipal de Caldes de Malavella (Selva). Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 20.000 euros per la Companyia, reforça el subministrament del servei elèctric del municipi.

Els treballs han consistit a substituir un tram de 1.530 metres de cable de coure per instal·lar-hi una nova línia d’alumini, més robusta i segura, que s’adapta millor a les característiques de la zona.

A més, també s’han renovat altres elements tecnològics. En concret, s’ha substituït l’aïllament de ceràmica dels suports d’aquest tram de línia i s’hi han instal·lat uns nous de polimèric. Aquest sistema, fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, aporta significatius avantatges respecte dels anteriors: pes més lleuger; major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; al vandalisme i als trets dels caçadors.

En definitiva, el material comporta més fiabilitat i presenta millors prestacions mecàniques i elèctriques, a més de millorar les condicions de seguretat de la infraestructura, ja que protegeix la línia contra les deterioracions que es poden produir en els punts de suspensió.

Aquesta inversió respon a la voluntat de millorar el subministrament elèctric a gairebé 400 clients d’aquesta zona de La Selva.