Els sindicats d'ensenyament gironins demanen la dimissió d'Irene Rigau

Han amenaçat amb una vaga parcial indefinida

Oposició frontal sense fissures. La Junta de Personal Docent no universitari de Girona, amb els quatre sindicats d'ensenyament a la demarcació, han consensuat un manifest en el qual mostren el rebuig total al decret de plantilles aprovat pel Govern dimarts passat. Neguen que aquest decret compti amb el vistiplau de la comunitat educativa i consideren que es tracta d'una normativa "pinochetista" que retorna la contractació de personal a "l'arbitrarietat del franquisme".

Per això, insten els directors dels centres educatius a ser insubmisos i no acatar el decret. "La mateixa consellera va dir en relació a la LOMCE que la millor manera d'obviar una llei injusta és no acatant-la, ens ho fem nostre amb el decret de plantilles", ha afirmat el president de la Junta, Francesc Saló.

Els sindicats han rebatejat el decret de plantilles com el 'Decret del dit' perquè consideren que a partir d'ara els directors podran triar gairebé la meitat dels professors que volen que treballin en els seus centres seguit només el seu criteri. "Podran triar professors afins", ha afirmat el portaveu del sindicat USTEC-STEs, Xavier Díez, que creu que d'aquesta manera "entrarà la corrupció" a la comunitat educativa i les escoles es podran convertir en màquines de col·locació de partits polítics que puguin influir en alguns directors.

"Si els tribunals o el bon sentit del Parlament no ho aturen, ens endinsem en un camí fosc de corrupció i nepotisme, que traslladarà a l'escola i institut les pràctiques habituals de favoritismes, premis a la fidelitat i càstigs a la dissidències", asseguren en el manifest que han consensuat. A més, asseguren que suposarà que alguns professors tinguin menys oportunitat de treballar, com els que tinguin malalties o les dones embarassades, perquè els directors dels centres optin per no contractar-los.

La Junta i els sindicats exigeixen la retirada del decret i la destitució de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Segons han detallat, si no marxa voluntàriament, volen que sigui l Govern qui la faci plegar per la "prepotència" amb la qual, diuen, gestiona la conselleria i la "negligència" que demostra impulsant decrets que "atempten" directament contra l'ensenyament públic.

A més, Díez ha explicat que no confien en cap partit polític i, per això, demanen que en comptes de nomenar un nou conseller es creï una comissió tècnica amb representants de la comunitat educativa perquè agafin el timó de les polítiques que afecten ensenyament.