Els botiguers de Girona no volen seguir el calendari comercial de Barcelona

Subratllen que Barcelona "no es pot comparar" amb la capital gironina

Ara fa dues setmanes, l'Ajuntament de Barcelona va arribar a un acord municipal amb representants del sector comercial de la ciutat pel que fa a l'obertura de les botigues durant l'estiu. En concret, els comerços barcelonins podran obrir portes els matins de tots els diumenges i festius de juliol i agost.

Una mesura que, en principi, els botiguers de Girona no tenen previst repetir. El president de l'Associació Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, ha assegurat que les dues capitals "no es poden comparar" i que l'acord no suposaria "una millora". D'altra banda, des de l'entitat han assegurat que es plantegen demanar al consistori si poden obrir més dies durant la mostra Temps de Flors. Aquest diumenge ha coincidit amb el primer dia del nou calendari comercial de Barcelona.

És un dels quatre festius anuals que la Generalitat ha cedit als ajuntaments per lliure designació i que la ciutat de Barcelona ha decidit situar en aquest 30 de març, previ a l'obertura del saló Alimentària. Un inici que ha arrencat a mig gas a causa de la pluja i el mal temps. Aquest fet se suma a l'acord municipal que permetrà obrir els matins dels festius de juliol i agost a totes les botigues de Barcelona. Una iniciativa que compta amb el vistiplau de la Confederació de Comerç de Catalunya però que no ha animat els botiguers gironins.

Des de l'Associació Centre Eix Comercial, el seu president, Josep Maria Noguer, ha explicat que es tracta d'un acord "satisfactori" per als comerciants barcelonins però que, en cap cas, voldrien traslladar-lo a Girona.

"Durant els mesos de juliol i agost la gent marxa de la ciutat, té altres destinacions, interessos i creiem que per a nosaltres aquesta mesura no ens solucionaria grans coses", ha assenyalat. Segons Noguer, Barcelona no es pot comparar amb la situació que es viu a Girona. "Cada ciutat té els seus atractius, una és una gran capital que porta molta gent, Girona també té turisme però són coses diferents", ha assenyalat. No obstant això, Noguer ha apuntat que potser, a llarg termini, tots els establiments s'han d'adaptar a aquesta mena d'acords i iniciatives. "Al final, si veiem que la situació no millora ho haurem de fer però, de moment, no ho veiem necessari", ha comentat.

De moment, l'associació ja ha realitzat una enquesta entre els seus membres adherits per conèixer les seves predileccions pel que fa a l'obertura de nous dies festius. La majoria d'ells van escollir el 8, el 14 de desembre o algun dia dins de la mostra Temps de Flors. "Actualment podem treballar vuit festius i, enguany, la Generalitat ens ha permès obrir portes dos dies més. Per això hem volgut que els nostres associats poguessin dir la seva i escollir quins dies els sembla més convenient", ha explicat el president. Amb aquestes preferències, l'associació ja s'ha dirigit a l'Ajuntament de Girona per consultar si seria possible tirar endavant aquesta idea. "El consistori té l'última paraula", ha conclòs.