Els Pets i la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona s'uneixen en un concert únic

El grup tarragoní ha presentat l''Àrea petita' amb nous sons, arranjaments i fusions

Un cop més, els Pets han tornat a demostrar perquè són un dels grups catalans més populars amb 25 anys d'història a l'esquena. La formació ha pujat a l'escenari del Teatre Municipal de Girona per presentar el seu darrer treball, 'Àrea petita'. Una tarima que ha compartit amb la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona (JOAG), que s'ha fusionat amb la formació en un concert emotiu, tot barrejant arranjaments de corda i vent amb els sons més 'pop'. L'espectacle, dins de la secció 'Únics' del Festival Strenes, ha penjat el cartell d'entrades exhaurides i ha comptat amb clàssics com 'La vida és bonica', 'Com anar al cel i tornar' o 'Bon dia'.

La nit ha començat amb temes com 'Ja no ploro', 'L'àrea petita', 'Tres' o 'Un tall de síndria', entre d'altres. Durant unes dues hores, el grup tarragoní i la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona han interpretat part dels nous temes del darrer treball dels Pets i clàssics tan reconeguts i ballats com 'La vida és bonica', 'Feliç' o 'Bon dia', una cançó que ha estat seguida amb entusiasme per tots els assistents.

Des d'un principi, Els Pets amb el seu cantant al capdavant, Lluís Gavaldà, han connectat amb el Teatre Municipal de Girona. Entre cançó i cançó, el cantant explicava anècdotes, els orígens de les peces que anaven tocant o, senzillament, comentava la seva estima envers les terres gironines i la gran unió que ha suposat aquest concert amb la JOAG. "Les nostres cançons necessiten orquestra però fins ara no ho sabíem", ha explicat tot rient Gavaldà. El públic ha aplaudit fervorosament cada una de les peces i, sobretot, ha destacat la qualitat i sonoritat dels arranjaments musicals que s'han creat per a l'ocasió. "Ha sonat genial, una gran idea", explicava un dels assistents, en Xavier. "Sóc un 'fan' dels Pets i aquesta ocasió no la podia perdre, ha estat una passada", ha afegit un altre espectador, l'Albert.

El concert, que ha aprofitat la bona acústica del Teatre Municipal i s'ha basat en un muntatge de llums, ombres i fum original, ha penjat el cartell d'entrades exhaurides. El director del Festival Strenes, Xavi Pascual, ha subratllat que l'espectacle s'emmarcava dins la secció 'Únics', una de les més importants d'aquesta mostra musical gironina. "És un concert delicatessen, des del principi sabíem que Els Pets havien d'estar al festival però com que ja havien presentat el disc vam pensar que la fusió i col·laboració entre els dos grups seria una bona idea", ha comentat.

En aquest sentit, Pascual ha explicat que esperen que això sigui "l'embrió" d'un projecte o un espectacle conjunt ferm entre les dues formacions. "En Lluís Gavaldà ja va comentar-ho i, si és així, ens sentirem molt orgullosos que l'Strenes hagi servit per això", ha afegit. Pascual també ha explicat que el concert d'aquesta nit feia mesos que es preparava. "Són espectacles que costen més de produir, des del novembre que les formacions van començar-ne a parlar i han anat assajant", ha detallat.

Aquest nou ple se suma a l'èxit d'assistents que està registrant l'inici del Festival Strenes. "El concert inaugural va aconseguir un 90% d'ocupació, amb en Joan Colomo s'han esgotat les entrades, en Gerard Quintana ha arribat al 80% i els concerts gratuïts estaven plens", ha explicat el director. Segons Pascual això demostra que s'està anant "pel bon camí" i els fa començar a treballar en noves fórmules i iniciatives.