La Diputació ofereix un 12,7% més que l'any passat d'espectacles culturals

Un 85,45% dels municipis van fer ús del catàleg d'arts en viu Escènics durant el 2013

La Diputació de Girona ofereix enguany un total de 799 espectacles dins del catàleg d'arts en viu Escènics, un projecte que vol facilitar als municipis la cerca i contractació de projectes culturals. En total hi ha 199 grups de les comarques gironines, un 20% més que l'any passat i s'ha incrementat un 12,7% el nombre d'espectacles oferts. Paral·lelament, la institució també disposa d'un fons de cooperació econòmica i cultural d'1.758.000 euros perquè els municipis puguin assumir el cost dels espectacles. L'any passat un 85,45% dels municipis van contractar algun dels grups del catàleg Escènics perquè participessin en les seves programacions culturals.

Amb aquest programa, la Diputació de Girona busca facilitar als municipis la cerca i contractació de projectes culturals. El catàleg Escènics d'enguany el formen 199 grups que ofereixen 799 espectacles, el que suposa un increment del 19,88% en el nombre de grups i d'un 12,69% pel que fa al nombre d'espectacles en comparació amb les dades de l'any passat. El catàleg d'arts en viu Escènics està obert a companyies, grups, col·lectius i intèrprets professionals i amateurs de les diferents disciplines artístiques de les comarques gironines. Des de la Diputació de Girona subratllen que, d'aquesta manera, potencien els grups i espectacles de la demarcació gironina.

Pel que fa a la classificació de companyies, hi ha dos grans gèneres que inclouen la majoria de col·lectius i espectacles: el teatre i la música. No obstant això, el catàleg està dividit en diferents subgèneres tals com 'Arts del circ i de la pista' que compta amb 27 grups i 82 espectacles, 'Arts escèniques' amb 1.027 espectacles, 'Arts i músiques del carrer' que aglutina 146 obres, 'Balls i danses' amb 21 grups i 44 espectacles i 'Música i cant' amb un total de 239 grups i 401 espectacles. Cal tenir en compte que hi ha companyies i obres que poden pertànyer a més d'una classificació.

Durant el 2013, 219 ajuntaments dels 221 que hi ha a les comarques gironines van justificar l'ús del Fons de Cooperació Econòmica i Cultural. Un total de 188 municipis van complir amb l'obligació de contractar grups del catàleg Escènics. És a dir, un 85,45% dels ajuntaments gironins van utilitzar els grups i espectacles del catàleg Escènics en les seves programacions culturals. Un fet que va suposar la contractació d'unes 90 companyies que van fer 530 actuacions amb un cost de 326.300 euros.