Bitó finalista als Max en la categoria de millor empresa privada d'arts escèniques

La productora de Salt opta al guardó pels espectacles 'El crèdit', 'Jo mai' i 'Fum'

La gironina Bitò Produccions es pot convertir en un dels noms propis dels Premis Max d'aquest 2014, que atorga la Fundació Autor de l'SGAE. La productora saltenca ha quedat entre les finalistes de la XVII edició dels guardons en la categoria de 'Millor empresa o producció privada d'arts escèniques'. El jurat ha volgut reconèixer la tasca de Bitò com a productora dels espectacles 'El crèdit', 'Jo Mai' i 'Fum', estrenats durant la temporada 2013. Bitò Produccions, creada ara fa 23 anys, es disputarà el guardó amb les productores Serveis Escènics Romea de Barcelona i Tanttaka Teatroa de Sant Sebastià. El guanyador es donarà a conèixer en el decurs de la gala que se celebrarà el 26 de maig. Bitò Produccions ha quedat entre les tres finalistes d'aquesta categoria de la XVII edició dels Premis Max (hi havia dotze productores candidates a rebre el guardó). Ara, un jurat format per nou personalitats de les arts escèniques escollirà quina és la productora que s'endú el premi.

La gala dels Premis Max, que atorga la Fundació Autor de l'SGAE, se celebrarà el proper 26 de maig a Madrid. La productora saltenca opta al guardó per tres espectacles: 'El crèdit', 'Jo Mai' i 'Fum', tots ells coproduïts amb festivals, teatres o companyies.

'El crèdit', que a més del segell de Bitò també porta el del Teatre Villarroel, s'ha convertit en un dels fenòmens de la temporada. Precisament, aquest diumenge se'n representarà la funció 200 al teatre barceloní i, a partir del juny, començarà una gira arreu de Catalunya. L'obra, de Jordi Galceran i direcció de Sergi Belbel, compta amb Jordi Bosch i Jordi Boixaderas al repartiment.

'Jo Mai', per la seva banda, és una producció a cinc mans. A més de Bitò, també hi han pres part el Festival Grec de Barcelona, el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa, el CCCB i la companyia Prisamata. L'espectacle, creat i dirigit per Iván Morales, continua en gira. Compta amb un repartiment de joves valors i una posada en escena i llenguatge molt proper a l'espectador.

Per últim, la tercera producció que la comissió del guardó dels Premis Max 2014 ha valorat és 'Fum', de Josep Maria Miró. Estrenada al TNC el 18 de desembre passat, és una coproducció amb el mateix Teatre Nacional. L'interpretaven Joan Carreras, Carme Elias, Lluís Marco i Anna Sahun.

23 anys de trajectòria

Bitò Produccions va néixer a Salt (Gironès) el 1991. A més de distribuir, produir i programar espectacles, la productora és l'artífex -i gestora- del festival Temporada Alta. També ha estat pionera en la gestió privada de teatres públics. En els seus 23 anys de trajectòria, Bitò Produccions ha produït més de 60 espectacles, amb més de 2.500 funcions i prop d'un milió d'espectadors.