ExpoJove s'obre ampliant els estands de les universitats catalanes

El certamen comptarà amb 70 expositors i es preveu que durant els dos dies hi passin més de 6.000 estudiants

El novè ExpoJove de Girona creixerà aquest any tant en expositors com en espai. L'objectiu del certamen és convertir-se en un punt de referència per a la formació posterior als 16 anys i, per aquest motiu, ara es farà una aposta decidida per les carreres universitàries (que abans, hi eren poc representades).

La intenció és que, al costat dels alumnes de Secundària, els estudiants de batxillerat tinguin a l'abast tota l'oferta formativa de què disposen a les universitats catalanes. Per això, a més de la UdG, aquest any bona part de la primera planta del Palau de Fires l'ocuparan els seus estands. Hi seran les universitats Autònoma de Barcelona, la de Barcelona, la de Lleida, l'Abat Oliva, la de Vic, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra, la de Manresa, l'Oberta de Catalunya i la Uned.

Al costat d'aquesta novetat, també n'hi ha una altra. I és que l'ExpoJove també vol donar resposta a tots aquells qui desitgin complementar o reprendre la seva formació, bé sigui fent l'ESO, un grau universitari, apuntant-se a cursos o aprenent idiomes. Per això, la novena edició del certamen es proposa ampliar el públic, no cenyint-se només als estudiants, sinó també obrint-se a pares i mares, professorat, treballadors i aturats.

En aquesta novena edició, el certamen estrenarà un nou format, amb un programa més participatiu que inclourà taules rodones, espais d'experiències personals i professionals, i una exposició en l'àmbit de l'educació secundària i universitària. Per això, l'ExpoJove se subdividirà en quatre espais: la formació (eix central del saló), l'ocupació i l'emprenedoria, l'àrea batejada com a '+ recursos' (centrada, entre d'altres, en el coaching) i l'espai Experiències (on els visitants podran conversar amb professionals en actiu i veure projectes d'start-ups).

Més d'un centenar de xerrades

En total, i complementant l'espai expositiu, el certamen acollirà més d'un centenar de xerrades. Entre d'altres, se'n faran sobre les primeres feines, les opcions de futur després de l'ESO, els canals per trobar feina o es donaran eines per ser emprenedor.

El saló es complementarà amb exhibicions de les diferents famílies professionals dels cicles formatius, l'exposició itinerant 'Art i disseny. De l'escola a l'empresa' i tallers pràctics, jocs i informació sobre hàbits de salut. L'ExpoJove l'organitzen Fira de Girona, l'ajuntament de la ciutat, el Consell Comarcal del Gironès, el Departament d'Empresa i Ocupació, la UdG i la Fundació Príncep de Girona

En aquesta novena edició, l'ExpoJove comptarà amb més estands -en total, en seran 70- i augmentarà un 20% l'espai d'exposició (fins arribar als 8.000 metres quadrats). El certamen, que se celebrarà a la Fira de Girona, obrirà les portes des de les nou del matí a les set del vespre. L'entrada és lliure.