'Cançons de Revolta' dóna aquesta nit el tret de sortida al Festival Strenes

La programació s'allarga fins el 13 d'abril

Des d'avui i fins el diumenge 13 d’abril, Girona es transforma en l’epicentre de la música catalana. La segona edició del Festival Strenes es proposa superar les 9.000 persones que van assistir l’any passat, gràcies a una programació de luxe dividida en diverses seccions.

La secció oficial d’Strenes acollirà les estrenes absolutes de discos tan esperats com “La fília i la fòbia” de Joan Colomo (28 de març. La Planeta), “On seràs demà?” de Joan Dausà (4 d’abril. Teatre Municipal), “Hem conegut la nit” dels renascuts Glaucs (11 d’abril. Casa de Cultura), “L’ànsia que cura” de Mishima (12 d’abril. Auditori de Girona), el segon disc de The Mamzelles encara sense títol (12 d’abril. Sala Tourmix), “A 306 km” de Caïm Riba (12 d’abril. Sala Tourmix) o l’esperat “Festival” de Sanjosex que clourà el festival el 13 d’abril al Teatre Municipal.

Strenes també viurà estrenes a comarques gironines com les del nou disc de Gerard Quintana “Tothom ho sap” (28 de març. Auditori), el d’Oques Grasses “Digues-n’hi com vulguis” (28 de març. La Mirona), el de Pau Riba i Pascal Comelade “Mosques de colors” (4 d’abril. Sala La Planeta), el de Joan Masdéu “Dissabte” (5 d’abril. Casa de Cultura), el de Sara Pi “Wake Up” (11 d’abril. Auditori de Girona), el d’Els Amics de les Arts “Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure” (30 de maig. Auditori de Girona), entre d’altres. També estrenaran a Girona espectacle conjunt els galàctics Sisa-Portet-Oliver (5 d’abril. Auditori de Girona) i l’espectacle “Concert 20 anys de jotes i cançons” a mans de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, que presentaran les cançons del disc que conmemora aquesta efemèride “20 anys” (11 d’abril Sala La Planeta).

Enguany, la secció Espectacles Únics també acollirà grans espectacles inèdits produïts des del festival, com l’esperat concert que oferiran Els Pets que presentaran el seu nou disc “L'Àrea petita” acompanyats de la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona (29 de març Teatre Municipal). També Feliu Ventura presentarà el concert “20 anys” on el cantautor de Xàtiva repassarà la seva carrera (29 de març Casa de Cultura). Les Macedònia presentaran el seu disc “Flors” acompanyats de la Cobla Lluïsos de Taradell i la col·laboració especial del Cor Infantil Preludi, el Cor Infantil Aula Musical i la Coral Geriona Infantil (30 de març Auditori de Girona); Miquel del Roig aprofitarà per enregistrar el seu nou disc en directe amb les col·laboracions d’Els Catarres, Strombers, Ebri Knight, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre d’altres (3 d’abril. Auditori de Girona), Acció celebrarà el concert del seu cinquè aniversari (4 abril. Sala Tourmix) i l’Orquestra Di-Versiones faran el seu concert 300 acompanyats dels intèrprets d’algunes de les cançons clàssiques del seu repertori, com Jeanette, Santi Carulla (Los Mustang) i Leslie (Los Sirex) (10 d’abril. Auditori de Girona).

La quarantena d’espectacles es completa amb les Seccions El que vindrà que comptarà amb els concerts de grups com Nou Dits, el nou grup de Cuco Lisícic, baixista de Sopa de Cabra (29 de març. La Impremta), Renaldo & Clara (4 d’abril. La Impremta), Anímic (11 d’abril. La Impremta) o Gemma Humet (12 d’abril. Cafè Context). Per altra banda, la Secció Descobertes, on hi ha les apostes de l’Strenes, com La Senyoreta Descalça (28 de març. La Impremta), Judit Neddermann (29 de març. Cafè Context), Germà negre (29 de març. Casal El Forn), Albert Solà (4 abril. Sala tourmix), Xavi Alías (5 abril. Cafè Context), Ljubljana & The Seawolf (6 d’abril. El Cul del món), Clàudia Bardagí (6 d’abril. Jardins de La Mercè) o Projecte Mut (6 d’abril. Jardins de La Mercè), entre d’altres.