Intenta despistar la policia llançant cinc bosses plenes de marihuana al pati del veí

Els Mossos d'Esquadra descobreixen una nova plantació amb 126 plantes de marihuana a Peralada

El degoteig de plantacions de marihuana que es troben a l'Alt Empordà és constant. Aquest dimecres al migdia els Mossos d'Esquadra han localitzat un nou cultiu de droga, en aquesta ocasió a la població de Peralada. Ha estat el vigilant municipal qui ha alertat els agents perquè passant pel carrer Hospital ha notat una olor forta de marihuana, que provenia d'un habitatge.  

Quan els agents han arribat al lloc, han localitzat el propietari que al cap d'uns minuts els ha deixat entrar al pis acompanyats de dos testimonis. Dins el pis han comprovat que l'habitatge estava equipat per cultivar marihuana perquè hi havia instal·lació elèctrica amb radiadors, làmpades al·lògenes, transformadors i bombes d'aigua. A més, també han trobat alguns troncs recents que els han fet sospitar que havien tallat la plantació feia poc.  

Els Mossos d'Esquadra han descobert que els sospitós havia llançat cinc bosses de brossa plenes de marihuana al jardí veí, que pertany a una casa que està abandonada. A les bosses hi havia 126 plantes d'uns 70 centímetres tallades.

Els agents han detingut el propietari de l'habitatge, un veí de Figueres de 32 anys. De moment, els Mossos li atribueixen un delicte contra la salut pública però la investigació continua oberta i els agents comprovaran si tenia la llum punxada o pagava les factures i és possible que li acabin atribuint algun altre delicte.  

Degoteig de plantacions

L'Alt Empordà s'ha convertit en comarca habitual on descobreixen plantacions de marihuana. De fet, només durant l'any passat es van arribar a localitzar més d'11.000 plantes, amb un pes d'unes dues tones. I la conseqüència de tot plegat és que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres ja no dóna l'abast per emmagatzemar tot el material que es comissa a la zona.  

Tot i que la majoria de la marihuana es pot destruir -només cal conservar-ne una petita mostra- no passa el mateix amb tota la instal·lació que l'acompanya. La legislació mana que, fins que no se celebri el judici, s'han de conservar tots els aparells (ventiladors, aires condicionats, focus de llum, làmpades, termòstats, instal·lacions i tubs d'aire, entre d'altres). Això ha comportat que la comissaria de Figueres tingui tots els magatzems a vessar i que, fins i tot, hagi hagut d'habilitar part de l'aparcament per guardar-hi tot el material comissat.