L’Ajuntament de Salt aprova el Decàleg de Prioritats Municipals per aquest any

Es vol prioritzar la promoció de l'autonomia social i la incorporació al món laboral

El Decàleg de Prioritats Municipals és l'eina de la qual l'Ajuntament de Salt (Gironès) es dota per establir les línies estratègiques que han de regir l'acció social al municipi. És el document que estableix els àmbits d'actuació i les prioritats d’intervenció, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats socials que han estat detectades en la diagnosi. Permet, així mateix, ordenar l'acció i facilitar el treball col·laboratiu i en xarxa. En resum, és la GUIA que ha d'orientar l'acció social inclusiva del municipi de Salt.
 
Enguany, el Decàleg s'ha elaborat també de forma participativa i seguint la mateixa metodologia que ja es va utilitzar l'any passat. Es va constituir un grup de treball integrat per diverses entitats del tercer sector de Salt. Aquest grup tenia l'encàrrec d’elaborar, conjuntament amb la responsable de l'Oficina Tècnica d'Inclusió dels Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, la proposta de Decàleg de les entitats de Salt, i estava integrat per Caritas Salt, Casal dels Infants, Ser.Gi, Vincle, GRAMC, La Casita i Grup Plataforma Educativa.
 
El treball de deliberació i anàlisi que va fer aquest grup va partir d'un document elaborat a partir del Pla d'Inclusió Social de Salt i de la Diagnosi de Ciutat que, alhora,  va ser consensuat amb els tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament.  La proposta de les entitats va ser enviada a  la Comissió d'Avaluació i Valoració del Segell Inclusiu, els membres de la qual van triar els 10 programes que composen el Decàleg de Prioritats Municipals del 2014, i d’aquesta manera es va preparar el document per tal que l’Ajuntament de Salt, en Junta de Govern, realitzés la seva aprovació.
 
Els programes del Decàleg d'enguany volen prioritzar a aquells projectes/accions que promoguin la capacitació per a l’autonomia social i facilitin la incorporació professional al mercat de treball; que  impulsin  accions i/o fórmules d’inclusió de treball protegit adreçat a persones en situació d’exclusió social; que proposin  programes formatius adaptats a  les persones amb càrregues familiars; que apuntin cap a la millora de la detecció i l’abordatge de les situacions d’aïllament i fomentin la integració, la convivència, la participació i la cohesió social; que fomentin el benestar infantil i el desenvolupament integral dels nens i nenes del municipi; que promoguin la implicació i la participació de les famílies en els entorns educatius; que fomentin les activitats d’educació no reglada i extraescolar integradores; que facilitin el reforç a l’estudi i promoguin l’èxit escolar; que fomentin la provisió de necessitats bàsiques i per últim, que ampliïn el desenvolupament de programes preventius i comunitaris d’educació i promoció de la salut.