2.000 escoltes gironins es reuniran a la Bisbal en una doble jornada

La trobda tindrà lloc els dies 5 i 6 d'abril

Els propers dies 5 i 6 d’abril, fins a 2.000 infants i joves que formen part del moviment de lleure basat en l’escoltisme i el guiatge es reuniran a la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) per a celebrar una trobada global. La darrera trobada d’aquesta magnitud fou el maig de 2008, al castell de Sant Ferran de Figueres.

En concret, els infants i joves que es trobaran a La Bisbal provenen dels agrupaments de les següents poblacions: Nostra Dona del Tura (Olot); Sant Pere i Xiprers al Vent (Figueres); Puig d'Afrou (La Cellera); Sant Miquel (Anglès); Indika (Palafrugell); Les Gavarres (La Bisbal); La Claca (Cassà de la Selva); Roca Guillera (Santa Coloma de Farners); Palamosí (Palamós); Sant Narcís, Vista Alegre, Pare Clareti Joan Pons (Girona); Sant Cugat (Salt); Terres Roges (Cervià de Ter); Pas d'en Pou (Fornells de la Selva); Montpalau (Pineda de Mar); Montnegre (Calella); Flos i Calcat (Arenys de Mar); Sant Nicolau (Malgrat de Mar); Bivac Sant Ponç (Tordera); Pinya de Rosa(Blanes); Xots (Castelló d'Empúries) i Pla de l'Estany (Fontcoberta).

Activitats culturals, socials i de servei

Al llarg del cap de setmana es duran a terme diverses activitats enfocades als infants i joves de 6 a 19 anys que setmana reresetmana s’eduquen en el lleure a través de la metodologia escolta. Les activitats previstes seran molt diverses i es relacionen amb el món dels tallers manuals, les danses, la cultura popular, el servei i el voluntariat i el tercer món, entre d'altres. Les més destacables seran la gimcana sobre la cultura popularcatalana i la recollida de residus al riu Daró, que duran a terme conjuntament amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable, el Consorci de les Gavarres i els agents rurals del Baix i Alt Empordà i del Gironès.

També estan previstes descobertes d'entitats: es visitarà l’associació social i cultural El Trampolí, que treballa per a la plena normalització de les persones discapacitades psíquiques en totes les àrees de la seva vida; el Convent dels Franciscans de La Bisbal d’Empordà, i el casal d'avis, en què es faran activitats conjuntes amb els residents. Per últim, remarcar el debat que es durà a terme entre els joves escoltes i els col·laboradors de la Fundació Sant Joan de Déu. El diumenge també serà especialment rellevant, ja que s’ha organitzat un espai amb més de 100 tallers simultanis que tindran lloc al Passeig Marimon Asprer de la Bisbal. Algunes de les activitats, com les vetllades nocturnes i els tallers del diumenge al matí, estaran obertes als veïns del municipi.

A banda del finançament propi que aporta la Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya per fer possible la trobada, també es compta amb el suport econòmic i/o logístic de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la Diputació de Girona, i les empreses SARFA, Xocolates Torras i Llet Nostra.

Crida als antics escoltes

Tancades les inscripcions aprincipis de març, gairebé tots els agrupaments han confirmat l’assistència. A banda, són necessaris 200 col·laboradors per dur a terme tota la logística de la 'macrotrobada', tasca en què ara se centra part de l’equip motor que organitza l’Objectiu. Es fa una crida a tots els antics escoltes i familiars dels infants i joves perquè s’apuntin com a col·laboradors a través de la pàgina web www.lobjectiu.cat.

La Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) engloba 25 agrupamentsescoltes i guies de les comarques gironines. En formem part uns 1.600 infants i joves, i uns 500 voluntaris i voluntàries que fan de monitors (caps), formadors o responsables associatius.