Tres detinguts per robar en una seixantena d'apartament a Platja d'Aro i Calonge

Forçaven els accessos, arreplegaven joies, aparells electrònics o mobles i fins i tot saquejaven el rebost

Els mossos han detingut tres lladres que, d'ençà de finals de l'any passat, es dedicaven a robar en segones residències i apartaments de la Costa Brava. Tot i que actuaven per separat, l'àmbit d'actuació era el mateix -la zona de Platja d'Aro i Calonge- i el modus operandi, similar. Forçaven portes o finestres, s'emportaven tot allò que podien arreplegar (joies, aparells electrònics o mobles) i, fins i tot, saquejaven la nevera i el rebost dels habitatges.

Un d'ells, tot sol, va saquejar 40 apartaments de lloguer d'un complex residencial de Platja d'Aro. Els tres detinguts, tots de procedència marroquina, tenen entre 23 i 30 anys. Un d'ells ja està entre reixes i a un altre se l'ha expulsat del país. D'ençà de finals de l'any passat, la zona de Platja d'Aro i Calonge va començar a viure un degoteig de robatoris en apartaments i segones residències. Aprofitant que és temporada baixa, i que aquests habitatges estan buits, els lladres hi entraven i campaven lliurement per les habitacions, emportant-se tot allò que volien.

Un dels casos més escandalosos es va viure a finals de desembre de l'any passat. Aleshores, un lladre va robar la clau mestra d'un complex d'apartaments situat a Platja d'Aro i es va dedicar a entrar pis per pis. En total, va saquejar 40 habitatges de lloguer. Se'n va endur roba, televisors, neveres, forns microones i complements de bany i cuina.

La resta de robatoris que s'han pogut resoldre van tenir lloc a segones residències de la zona. En total, entre finals de desembre i mitjans de febrer se'n van denunciar disset. La majoria dels quals, en xalets de les urbanitzacions Mas Ambrós i Riu Fred (a Calonge) o Treumal (a Platja d'Aro).

Els lladres actuaven sempre a la mateixa hora, entre la tarda-nit, i per entrar als habitatges forçaven els panys o trencaven els porticons i vidres de les finestres. De l'interior, se n'enduien aparells electrònics, joies, electrodomèstics i mobiliari. A més, en alguns casos, també es dedicaven a menjar i beure els aliments que els amos guardaven al rebost.

Tres detinguts i investigació oberta

Arran d'aquest degoteig de casos, els mossos van muntar un dispositiu de vigilància específic per combatre els robatoris. L'operatiu encara es manté obert, però de moment els agents ja han aconseguit enxampar alguns dels lladres.

Es tracta de tres joves, tots de procedència marroquina, i amb edats compreses entre els 23 i els 30 anys. Si bé tots actuaven pel seu compte, sí que van escollir la mateixa zona a l'hora de cometre els robatoris.

La primera de les detencions es va fer el 13 de febrer. Es tracta d'un jove de 23 anys veí de Calonge. Se li imputen nou robatoris, comesos entre desembre i gener, a les urbanitzacions del municipi. El lladre ja no es troba al país, perquè com que tenia un expedient d'expulsió obert, la policia el va extradir al Marroc.

El passat 4 de març, els agents van emmanillar un dels lladres. Té 28 anys, viu a Platja d'Aro i se'l considera l'autor del saqueig al bloc d'apartaments de lloguer. Posteriorment, la seva detenció va quedar sense efecte -té domicili conegut- i ara el jutjat que porta el cas el citarà a declarar.

De dret a la presó

L'última de les detencions es va fer el dia 7 d'aquest mes. Uns agents que vigilaven els accessos a la urbanització Politur de Platja d'Aro van atrapar un tercer lladre. Té 30 anys, viu al municipi i és un vell conegut de la policia (els mossos ja el tenien identificat). Se li imputen vuit robatoris i, després de passar davant del jutge, va ingressar de dret a la presó.

Els mossos continuen fent controls als accessos de les urbanitzacions i mantenen la investigació oberta. No es descarta que hi hagi més detinguts relacionats amb els robatoris que ha viscut aquesta part de la Costa Brava.